Cele mai multe locuri de munca disponibile pentru cupluri sunt in domeniul ingrijirii copiilor sau a varstnicilor sau pentru muncile casnice si in agricultura.

In aceste cazuri, de exemplu, o familie angajeaza femeia pentru ingrijirea copiilor sau pentru menaj, iar barbatul, pentru ingrijirea gradinii sau in agricultura.

Supermarketurile, firmele din industria alimentara sau din turism ofera, de asemenea, posibilitatea angajarii in cuplu.

Ofertele de munca in strainatate se adreseaza tuturor, inclusiv persoanelor care doresc sa plece in cuplu. Agentiile de recrutare sunt constiente de acest aspect si ofera din ce in ce mai multe oportunitati de lucru cuplurilor. Daca nu doriti sa plecati la lucru in afara tarii singur, joburile adresate cuplurilor (sot/sotie, prieteni, rude) sunt o alternativa interesanta. Un alt avantaj este faptul ca doar unul dintre parteneri trebuie sa vorbeasca engleza sau limba tarii in care se pleaca la lucru”, a declarat Sonia Dan, responsabil PR al portalului de recrutare Tjobs.ro, pentru incont.ro.

Persoanele care doresc sa plece la munca in strainatate impreuna cu partenerul sau cu un prieten, pot apela la agentiile de recrutare care propun posturile vacante si care vor cauta oportunitati pentru angajarea in cuplu.

In ce domenii sunt disponibile oferte de angajare in cuplu?

Ingrijire copii si menaj

Puteti lucra pentru o familie si ii veti ajuta pe parinti la ingrijirea copiilor, la menaj si bucatarie (doamnele) si la cumparaturi, gradinarit, reparatii, sofat (domnii). Unele familii conduc si ferme, astfel incat munca va implica si activitati de agricultura sau de ingrijire animale. Masa si cazarea sunt gratuite, iar cel putin o zi din week-end este libera.

Munci la ferme agricole sau de animale

Ofertele de joburi la ferme presupun munci agricole diverse, in functie de activitatile desfasurate de angajator:

- cules legume si fructe, intretinut plantatiile legumicole, pomicole sau viticole, plantat legume, sortat si ambalat legume si fructe;
- ingrijire animale, intretinerea curateniei in incintele fermei, sacrificarea animalelor

Ingrijire varstnici si persoane imobilizate la pat

Azilele sau clinicile private obisnuiesc sa angajeze cupluri pentru activitati specifice de ingrijire a persoanelor varstnice sau a celor imobilizate la pat. Munca este destul de solicitanta, atat fizic, cat si psihic si presupune o combinatie de activitati de menaj (gatit, cumparaturi, curatenie) si de activitati de asistenta sociala (spalare, imbracare, hranire, transportare, supraveghere noaptea).

Agenti de vanzari in centrele comerciale

Acest tip de oferte se adreseaza in special cuplurilor tinere, in cautare de contracte de munca sezoniere. Durata de angajare variaza intre 3 luni si 1 an, vizand marile centre comerciale (mall-uri, supermarket-uri) din orasele europene. Se cer foarte bune abilitati de comunicare si de vanzare, intrucat munca se face la standuri comerciale si consta in abordarea potentialilor clienti si promovarea produselor. Trebuie sa cumoasteti foarte bine limba tarii respective sau, cel putin, limba engleza.

Industria alimentara

Angajatorii din acest domeniu propun joburi de barmani, chelneri, ospatari, bucatari, ajutor de bucatar, patiseri, cofetari sau ajutor in bucatarie. Restaurantele din statiunile turistice, bistrourile, puburile, pizzeriile, cafenelele, cofetariile sau gelateriile sunt obisnuite sa recruteze cupluri. De cele mai multe ori varsta nu este un criteriu de selectie, in schimb trebuie sa stiti foarte bine limba tarii respective sau engleza.

Turism

Munca in turism este una dintre cele mai frumoase si bine recompensante, dar si foarte solicitante. Daca doriti sa plecati in cuplu, va puteti angaja ca:

- antrenor sportiv (fitness, tenis, fotbal etc.), maseur sau diferite servicii de infrumusetare si de relaxare;
- animator turistic pentru hoteluri, pentru organizarea de petreceri cu tematica, seri karaoke sau de intreceri sportive;
- entertainer sau hostess pentru cluburi de noapte;
- ghid turistic pentru diversele circuite pe care agentiile de turism sau hotelurile le propun clientilor.

Daca sunteti persoane sociabile si comunicative, carora sa le placa sa danseze, sa cante si sa se distreze in general, ganditi-va ca puteti opta pentru una dintre ofertele din domeniul turismului. Nu uitati insa ca trebuie sa stiti foarte bine engleza, iar cunoasterea oricarei alte limbi de circulatie internationala este un avantaj.

In aceasta perioada, oferta agentiilor de recrutare pentru joburi in strainatate este in crestere, in prezent, pe portalul de recrutare fiind disponibile 18.000 de pozitii vacante, atat in Europa, cat si in SUA, Canada, Insulele Caraibe, Australia sau in tari din Orientul Mijlociu, Asia, Oceania sau Africa. Vasele de croaziera recruteaza, de asemenea, in aceasta perioada, pentru sezonul urmator.

Oferta de joburi vacante o puteti consulta AICI.