"Eu nu sunt deloc diplomat, eu cand vreau sa fluier, fluier! Am in firmele pe care le coordonez circa 90 de tineri ingineri si economisti, dar selectia tinerilor e foarte greoaie, vin cu niste diplome in mana, dar nu stiu carte deloc", a afirmat luni Blidar, citat de Mediafax.

El a aratat ca din circa 2.000 de salariati pe care ii are la firmele controlate, aproximativ 80% au varste peste 50 de ani, iar cei sub 30 de ani reprezinta doar 8%.

"Nu mai vrea nimeni sa munceasca in tara asta. Nu exista nicio politica guvernamentala care sa incurajeze meseriile", a atras atentia Blidar.

El a povestit ca a incercat sa infiinteze la Arad o scoala profesionala, cu fonduri proprii, pentru care a primit aprobare anul trecut, dar sustine ca reprezentantii Directiei Judeteane de Invatamant au convins parintii sa nu isi inscrie copiii la aceasta institutie, drept pentru care a renuntat la acest proiect.

"Ar fi avut locuri de munca dupa terminarea scolii. Mi se pare ca ar fi mai eficient cu scoala si meserie decat somer cu diploma", a spus Blidar.

El considera ca principala vina o au parintii, intrucat nu stiu sa isi educe copiii, sa ii indrume si catre scoli profesionale.