Strategia tinerelor familii tinde sa devina un fenomen. O arata cifrele; in judetul Cluj, sunt in acest moment 740 de tatici care au renuntat la serviciu. Cu aproape 100 mai multi ca anul trecut. Si in Satu Mare, peste 500 de barbati invata sa fie bona pentru copii; iar de la inceputul anului, inca 44 au depus dosarul pentru ingrijirea copilului. Autoritatile spun ca se asteapta la un numar si mai mare in urmatoarele luni.

 "Pentru tatii care castiga mai bine, pot solicita aceasta indemnizatie pentru a-si proteja locul de munca", spune Daniela Grosan, odonator credite Agentia Judeteana de Prestatii Sociale Satu Mare.

Daca, spre exemplu, tatal castiga mai bine decat mama, iar cei 85% din salariu, primiti pe perioada concediului paternal ar acoperi mai bine cheltuielile familiei, atunci variant concediului pentru tatici este cea mai buna.

 Daca nu stiati, exista si Alianta Antidiscriminare a tututor taticilor. Iar liderul lor crede ca in curand este posibil sa intalnim in parcuri o multime de domni cu carucioare si doar doua - trei femei. Potrivit datelor numarul barbatilor care sunt in concediu maternal aproape ca s-a triplat in ultimul an.