Potrivit anunțurilor de joburi centralizate de BestJobs.eu, în această perioadă se înregistrează o creștere de peste 50% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017. Totodată, o creștere de 27% este înregistrată și în domeniul transporturilor. 

Cei mai căutați specialiști în domeniul construcțiilor sunt inginerii proiectanți (478), instalatorii (194), sudorii (156), ingineri iconstructori (156), electricienii (129), lăcătușii mecanici (125), arhitecții (115), dar și muncitorii pe șantier (108).

Capitala rămâne în continuare pe primul loc în ceea ce privește numărul de oferte, fiind urmată de orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași și Constanța.

Locuri de muncă pentru candidații cu experiență în domeniul construcțiilor sunt disponibile și în străinătate, de exemplu în Germania (53 anunțuri), Belgia (53 anunțuri), Olanda (39 anunțuri), Franța (31 anunțuri) și Marea Britanie (17 anunțuri).

Oferta de locuri de muncă pentru candidații cu experiență în transporturi include anunțuri pentru șoferi (596) și coordonatori transport (171). Anunțurile pentru șoferi se adresează atât celor care dețin categoria B cât și șoferilor de TIR și șoferilor profesioniști. Adiacent, există oferte și pentru responsabili logistică (209) respectiv mecanici auto (949).

Orașele cele mai ofertate sunt și în acest domeniu București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Arad, Iași și Oradea.

Oferta din străinătate include, de asemenea, anunțuri în Germania (31), Olanda (13), Marea Britanie (12), respectiv Franța, Ungaria și Italia cu câte 5 anunțuri fiecare.