Ancheta, realizata la sfarsitul lunii septembrie, pe un esantion de peste 6.000 de persoane, vizitatori ai site-ului, a scos la iveala faptul ca 93% dintre respondenti si-ar dori sa se angajeze in strainatate.

Mai mult, pentru a realiza acest lucru, majoritatea a raspuns ca ar apela la toate modalitatile de angajare disponibile: printr-o agentie de recrutare romaneasca (87%), printr-o agentie straina (83%) sau prin intermediul cunostintelor (77%).

Concluzia este ca romanii isi doresc sa plece la lucru in strainatate in orice conditii. Disperarea este atat de mare incat 27% dintre respondenti au spus ca ar accepta chiar si un job fara contract de munca semnat in prealabil, daca li s-ar face o astfel de propunere, iar plecarea ar fi imediat.

Datele sondajului mai arata si ca jumatate dintre respondenti au mai avut experiente de munca in strainatate.

Peste 20.000 de joburi disponibile. Grecia, Marea Britanie si Cipru, in top!

In prezent, pe site-ul Tjobs.ro, sunt disponibile peste 20.000 de locuri de munca in strainatate, iar in ultimele doua luni, peste 65.000 de aplicanti isi inregistrasera cererile pentru un job.

Angajatorii ofera locuri de munca in 31 de domenii de activitate din 39 de tari, peste 60% din oferta adresandu-se muncitorilor necalificati.

Desi sezonul estival a trecut, una din cinci oferte de angajare vine din turism si hoteluri, domeniu urmat de restaurante si personal medical si sanitar. Alte cateva mii de joburi mai sunt disponibile in constructii, ingrijire batrani, industrie, vase de croaziera sau in agricultura.

Intr-un top al tarilor care ofera cele mai multe locuri de munca, pe prima pozitie se afla, surprinzator, Grecia, care pune la dispozitia romanilor aproape 5.000 de joburi, urmata de Marea Britanie, Cipru, Germania sau Franta, cu un numar semnificativ de joburi disponibile.

De remarcat ca, in comparatie cu oferta de joburi peste hotare din perioada iulie-august, numarul posturilor vacante a crescut simtitor in tari precum Cipru (1.736 de pozitii), Norvegia (589 de pozitii) si pe vasele de croaziera (713 pozitii).

O analiza recenta a aceluiasi portal de recrutare, pe baza numarului de aplicatii completate pentru un job in strainatate, releva faptul ca peste jumatate de milion de romani vor sa plece sa lucreze intr-o alta tara.