Somajul se va mentine la cote ridicate si in 2013, asa ca cei care au de gand sa isi schimbe locul de munca trebuie sa se pregatesca pentru o competitie stransa. 

Fiona Harrold, consilier: "Daca tu crezi ca nu esti la inaltimea slujbei si ca nu o meriti, oamenii vor simti asta si nu vei inspira un sentiment bun".

Este un lucru dificil sa fii increzator in stiuatia economica actuala, cand din ce in ce mai multi angajatori reduc numarul salariatilor. Trebuie, totusi, sa exista o balanta intre atitudinea de degajare si disperarea de a gasi un loc de munca. 

"Multi se gandesc ca trebuie sa para degajati, sa para ca nu sunt disperati, insa trebuie sa aveti grija sa nu exagerati, fiindca angajatorul se poate gandi ca nu sunteti cu adevarat interesat de acea slujba", a declarat Fiona Harrold.

Iar pentru fiecare interviu, candidatul trebuie sa se documenteze serios. 

"Trebuie sa te pregatesti bine, sa te comporti natural atunci cand spui ca ti-ai dori acel loc de munca, ca este perfect pentru tine. Daca este genul de companie care se mandreste cu faptul ca angajeaza oameni tineri probabil nu vei fi acceptat daca te prezinti imbracat foarte formal", a adaugat Harrold.

Somajul in zona euro a atins cel mai ridicat nivel din 1999, cand moneda unica a fost introdusa pe piata, iar in toata Uniunea Europeana 30 de milioane de oameni nu au un loc de munca.