Pe primul loc, cu 64%, s-a situat pachetul salarial, urmat de soliditatea firmei (43%) şi programul flexibil (22%).

Conform sondajului realizat de Frames & Train Your Brain, angajaţii s-au săturat să lucreze în "acvarii", în centrele de afaceri aglomerate, în care senzaţia de claustrofobie este predominantă, iar problemele cu aerul condiţionat, aglomeraţia, mobilierul înghesuit şi traficul de coşmar le fac viaţa tot mai dificilă.

"Vorbim în special de angajaţii marilor companii care lucrează în Pipera (Bucureşti) şi în alte zone aglomerate, acolo unde s-a construit în neştire, fără să se ţină cont de regulile urbane, de la infrastructura de transport la asigurarea unui mediu ambiant prietenos, cu spaţii verzi şi zone de relaxare", spun specialiştii în resurse umane.

Pe locurile următoare, în topul beneficiilor, apar maşina de serviciu, decontarea transportului, laptopul şi telefonul mobil şi, în creştere semnificativă, suportul financiar pentru traininguri şi asigurările medicale private.

Angajaţii au mai menţionat, printre altele, abonamentul la sala de sport, decontarea mesei de prânz şi reducerile la diverşi parteneri comerciali.

"Pachetul salarial, care include salariul lunar, tichetele de masă, primele de sărbători şi cele de concediu continuă să facă diferenţa în piaţă, indiferent de domeniul de activitate. Însă, spre deosebire de anii trecuţi, angajaţii sunt mai atenţi la timpul lor, astfel că programul de lucru flexibil a devenit tot mai relevant. Cum tehnologia actuală permite multora să lucreze online, este de aşteptat ca acest criteriu să devină tot mai relevant, iar firmele trebuie să fie pregătite pentru această tendinţă", spun realizatorii studiului.

Potrivit documentului, 73% dintre angajatori sunt dispuşi să ofere mai multe beneficii angajaţilor, în timp ce 20% spun că au deja un sistem de bonificaţie care îşi arată efectele. 7% au declarat că vor menţine actualul sistem de plată.

"Căutăm în permanenţă alternative pentru motivarea colegilor. Beneficiile sunt acordate de la data angajării, dar pentru motivare şi fidelizare acordăm sporuri de fidelitate şi prime pentru rezultatele obţinute", spun directorii de resurse umane (HR).

Numărul angajaţilor care primesc beneficii este în creştere, ajungând în acest an la 80%.

Bonusurile de performanţă, primele de vacanţă, tichetele de masă, abonamentele de servicii medicale, team building-urile, cursurile de formare şi dezvoltare profesională sunt printre cele mai importante beneficii acordate de angajaţi.