Directorul coordonator adjunct al ITM Mures, Eva Man, a declarat ca situatia a fost sesizata de un post local de televiziune, la sediul institutiei fiind depusa si o reclamatie, semnata de opt persoane, dintre cele care au plecat sa munceasca in Spania si s-au intors, scrie Mediafax.

Man a precizat ca oamenii spun ca nu au avut cunostinta despre conditiile de munca de la fata locului.

Initial, firma de plasare a fortei de munca in strainatate le oferise oamenilor slujbe in Anglia, dar pe ultima suta de metri i-a anuntat ca vor merge la lucru in Spania, cerand inca 250 de euro, astfel ca totalul a ajuns la 500 de euro.

Acesta nu este singurul caz de romani care au fost pacaliti pentru a primi un loc de munca in strainatate. Odata cu declansarea crizei economice, tot mai multi romani apeleaza la firme de recrutare care le promit locuri de munca in tarile din Vest, in schimbul unui comision. Cele mai multe plageri au fost primte din Cipru si Marea Britanie.

Autoritatile atrag atentia celor care vor sa plece la munca in strainatate sa fie atenti la contractele pe care le semneaza si sa verifice seriozitatea angajatorului inainte de a pleca.