Potrivit analizei, candidaţii aflaţi la început de drum în carieră au putut aplica la peste 5.000 de joburi tip entry level (0-2 ani experienţă), disponibile în mare parte în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Braşov.

Cele mai multe oferte de joburi entry level au fost în domenii precum BPO (Business Process Outsourcing) - 13%, IT - 9,6%, vânzări - 8%, financiar şi contabilitate - 6%, administrativ şi logistică - 4,71% sau resurse umane - 3,5%.

În primele nouă luni ale anului, candidaţii au efectuat peste 120.000 de căutări pe platforma de recrutare online BestJobs folosind cuvântul cheie "entry level", iar companiile au primit peste 270.000 de aplicări la joburile entry level postate în cadrul platformei.

Anunţurile de recrutare care au strâns cei mai mulţi aplicanţi au fost în domenii precum vânzări, resurse umane sau financiar-contabil, cu până la 3.000 de aplicări pentru un job din aceste domenii.

În ceea ce priveşte perspectivele pentru ultimul trimestru din 2019, 40% din joburile noi vor fi adresate candidaţilor entry level.

Companiile sunt nevoite să acopere cu 15% mai multe poziţii noi în ultimul trimestru din acest an comparativ cu perioada similară din 2018.

”Vor fi oportunităţi de carieră atât pentru persoanele cu experienţă, dar şi pentru juniori şi studenţi. Conform celui mai recent sondaj BestJobs, 70% dintre companiile sondate vor scoate până la 10 joburi noi pe piaţă în ultimele trei luni ale acestui an, iar 40% dintre acestea se vor adresa segmentului de candidaţi entry level”, spun reprezentanţii BestJobs.

BestJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România, cu un număr de peste 2,5 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii şi peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în ţară, cât şi în străinătate.