Artista americana a venit ea insasi cu ideea acestui plan, care ii va permite sa treaca neobservata pe durata turneului, ce va debuta in Luna mai, si este convinsa ca aceasta stratagema va reusi sa ii pacaleasca pe fani si pe paparazzi.

"A fost ideea ei - a facut acest plan atat pentru propria ei protectie, cat si pentru a putea sa se bucure de intimitate atunci cand va calatori", a spus o sursa.

"In timpul turneului, «cvintetul de clone» va fi trimis in fata ei, pentru a crea o diversiune, atunci cand ea va iesi din hoteluri, restaurante, sali de concerte sau orice alte spatii publice. Madonna esteingrijorata in privinta normelor de securitate din tarile straine si nu doreste sa fie victima paparazzilor care o urmaresc. E un plan stralucit, iar ea este convinsa ca va functiona", a declarat aceeasi sursa.

Madonna preda celor cinci sosii cursuri speciale, pentru ca acestea sa isi perfectioneze mimica si gesticulatia si sa o imite cat mai bine.

"Cinci doamne vor fi transformate pentru a semana leit cu ea, iar Madonna in persoana le da lectii in aceasta perioada, pentru ca ele sa invete sa mearga, sa vorbeasca si sa se comporte ca ea", a adaugat aceeasi sursa pentru National Enquirer.

Madonna sustine in 2012 un turneu mondial prin care isi promoveaza cel mai recent material discografic, intitulat "MDNA".
"MDNA" este al 12-lea album de studio al Madonnei si urmeaza materialului discografic "Hard Candy", lansat in 2008.

Turneul mondial al Madonnei va debuta cu un concert in Israel, la Tel Aviv, pe 29 mai, si va continua cu spectacole in Europa, America de Nord, America de Sud si Australia.

Descrisa de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numita si "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este si cel mai bine vanduta cantareata a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vandute in intreaga lume. In martie 2008, ea a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame.

Pe 26 august 2009, Madonna a concertat si la Bucuresti, in cadrul turneului "Sticky and Sweet".