Potrivit celui mai recent studiu Manpower, referitor la intentiile de angajare ale patronilor din lumea intreaga, in jumatate din tarile in care s-a realizat analiza, angajatorii au raspuns ca vor face angajari.

Dintre acestea, cele mai multe locuri de munca vor fi create in India, Taiwan, Brazilia, China si Turcia, in timp ce tari cu traditie pentru romanii care plecau la munca in strainatate, respectiv Spania, Italia sau Grecia, raporteaza in continuare intentii slabe de a relua recrutarile.

In statele americane, de exemplu, angajatorii din Brazilia, Argentina, Panama si Peru raporteaza cele mai puternice intentii de angajare din aceasta regiune, in timp ce persoanele aflate in cautarea unui loc de munca in Guatemala si in Statele Unite ale Americii se vor lovi de cele mai descurajatoare previziuni in ceea ce priveste angajarile din regiune.

Angajatorii din Statele Unite ale Americii expun o atitudine caracterizata de un optimism prudent: previziunea acestora ramane neschimbata fata de cea din trimestrul 1, 2011 si arata o imbunatatire usoara fata de trimestrul 2, 2010.

Mexicul, in schimb, ofera mai multe locuri de munca decat in perioada anterioara, in special in industria prelucratoare. In mod similar, angajatorii canadieni raman increzatori, raportand cele mai optimiste previziuni de recrutare pentru trimestrul 2 din ultimii 4 ani.

Angajatorii din Brazilia se asteapta la o mentinere a ritmului rapid al angajarilor, in principal datorita exploziei de cereri de personal din constructii, unde aproape sase din zece angajatori indica o crestere a numarului de angajati pentru urmatoarele trei luni.

Pe continentul asiatic, angajatorii spun de asemenea ca vor majora ritmul angajarilor, planurile de angajare cele mai puternice regasindu-se in India, Taiwan si China, iar cele mai slabe in Japonia.

In India, angajatorii din fiecare sector de activitate ce prognozeaza un ritm dinamic al angajarilor in urmatoarele trei luni, previziunea neta de angajare depasind-o pe cea mai optimista, inregistrata in 2005.

Si angajatorii taiwanezi anticipeaza cel mai puternic ritm de angajare, ca urmare a evolutiei din industria prelucratoare. Acelasi sector va genera cele mai multe locuri de munca si in China.

Studiul a fost realizat in 39 de tari, pe un esantion de 64.000 de angajatori, si prezinta intentiile de angajare pentru perioada aprilie-iunie 2011.

Vezi AICI cum vor evolua angajarile in Romania in aceeasi perioada.

Nota: Previziunea neta de angajare se obtine facand diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor in locatia lor, in trimestrul urmator.

Citeste si:

Si ministrul Muncii a fost somer. Ce te sfatuieste Botis sa faci ca sa te angajezi 
Vrei sa te angajezi in strainatate? Cum sa nu iei “teapa” de la firma de intermediere!
Ioan Botis: Codul Muncii si legea zilierilor vor crea 200.000 de locuri de munca in 2011 VIDEO