Cele mai multe dintre ele sunt inventate pornind de la obiectul muncii sau de la denumirea meseriei din limba engleza.

Jobul in sine este unul serios, doar denumirea poate fi derutanta la prima vedere.

Iata mai jos o selectie a celor mai ciudate anunturi de joburi, publicate de angajatori, realizata de site-ul de recrutare Myjob.ro:

Grataragiu - dictionarul nu va va ajuta, pentru ca acest cuvant nu exista, insa se poate intui ca este ceva care are legatura cu gratarul.

Scuterist - vine de la scut sau de la scuter? Descoperiti singuri AICI

Sacrificator - un job aparent mistic, dar a carui denumire poate fi, pur si simplu, o strategie de marketing. Stati fara grija, la locul de munca se respecta normele de igiena, asa ca nu exista riscuri.

Escavatorist/buldozerist/masinist terasament - toti acesti termeni va dau informatiile necesare atunci cand stiti exact ca va doriti un job in aer liber, in care sa conduceti utilaje.

Amanetar - un alt substantiv interesant, dar inca nerecunoscut de Academia Romana. Nu este camatar, nu este bancher, dar tot lucreaza cu bani.

Debarasatoare - probabil intuiti ce inseamna si poate este folosit in argoul din domeniu, insa dictionarul nu recunoaste o astfel de meserie.

Alte anunturi de joburi ciudate, selectate de Myjob.ro, sunt dezosator, asamblator cabluri, drujbist sau lansator materiale in productie.

Citeste si:

Fa-ti cont pe Facebook si LinkedIn ca sa-ti gasesti job. 2 din 3 angajatori fac recrutari pe retelele de socializare

Cele 3 intrebari ale caror raspunsuri iti asigura angajarea. Cum raspunzi la ele la interviu