Potrivit portalului de recrutare european EURES, Ministerul Sanatatii din Malta vrea sa angajeze 220 de asistenti medicali si farmacisti din Romania.

In cazul asistentilor medicali, acestia vor trebui sa ofere servicii de ingrijire pentru diferite categorii de pacienti si sa indrume personalul nou angajat.

Solicitantii trebuie sa aiba disponibilitatea de a lucra in schimburi, inclusiv noaptea, si sa cunoasca foarte bine limba engleza, pentru care trebuie sa aiba si un certificat de competente lingvistice (IELTS).

Salariile se incadreaza intre 14.000 si 18.000 de euro pe an (pentru incepatori) si pot depasi 19.300 de euro, pentru asistentii medicali specialisti.

Pentru asistenti, oferta este de 200 de joburi.

Aceeasi institutie angajeaza si 20 de farmacisti, pentru distribuirea de produse farmaceutice sau care sa fie responsabili pentru cumpararea, primirea, depozitarea si distribuirea de stupefiante si substante psihotrope.

Salariile pleaca de la aproape 16.000 de euro pe an si pot ajunge la 20.000 de euro anual, in cazul in care angajatul a urmat si o postuniversitara.

Pentru angajare este nevoie de cazier judiciar, adeverinta medicala, CV si scrisoare de intentie in limba engleza si o copie dupa certificatul de calificare.

Poti obtine detalii despre aceasta oferta din sectiunea EURES de pe site-ul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Daca ai studii de specialitate, poti sa te angajezi ca farmacist si in Marea Britanie. O clinica din Regatul Unit cauta 10 farmacisti pe care ii va plati cu 33.000 de lire sterline brut pe an (aproape 40.000 de euro), programul de lucru fiind de 40 de ore pe saptamana, inclusiv in weekend. Detalii si contacte AICI

Ca medic specializat in chirurgie spinala, poti castiga pana la 6.000 de euro pe luna in Suedia. O clinica din apropierea Stockholmului cauta un medic roman cu aceasta specializare, care sa aiba experienta intre 2 si 5 ani si care sa stie foarte bine limba engleza.

Clinica ofera cursuri de limba suedeza, ajutor privind calatoria pentru interviu si asigura participarea la congrese de doua ori pe an. Vezi detalii despre oferta AICI