Potrivit Trendwalker, angajatorii din vestul si centrul tarii sunt interesati sa angajeze personal, inclusiv pe perioade determinate.

Motivul il reprezinta prezenta investitorlori straini din aceste zone, care exporta cu succes pe piata din Europa Occidentala, chiar si in plina criza.

Economiile lor au iesit din recesiune, inregistrand o crestere cu 2,2 procente in trimestrul trei din anul trecut.

Cele mai multe cereri de personal insa, sunt din centrul tarii, unde se cauta specialisti in industriile componentelor auto, componentelor electronice, a prelucrarii lemnului, a textilelor, industria alimentara, IT si in retail.

"In vest, cele mai multe cereri vin in special dinspre sectorul de productie de componente si subansamble auto" a declarat directorul general al Trendwalker, Bogdan Florea.

Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, productia industriala a crescut in noiembrie anul trecut cu 1,8% fata de octombrie si cu 7,9 procente fata de noiembrie 2009. Exporturile au crescut si ele cu 30,9% fata de
noiembrie 2009.

Totodata, masinile si echipamentele electrice au avut o pondere de 26,5%, textilele 8,5%, mijloacele si materialele de transport 15,5% in totalul de exporturi realizate in 2010.

Cresterea productiei din aceste domenii reprezinta, nu doar un numar suplimentar de comenzi, ci si noi locuri de munca, a tinut sa precizeze Bogdan Florea.

Trenkwalder si-a propus pentru anul acesta sa creasca leasingul de personal cu aproximativ 25 de procente, avand in vedere evolutia spectaculoasa din anul anterior.

Leasingul de personal ofera companiilor preluarea tuturor procedurilor legale impuse de angajarea de personal, adica redactarea de CV-uri, gestiunea cartii de munca, vizita medicala, realizarea si depunerea la ITM-urile locale a documentelor de munca, plata salariilor si a celorlalte venituri.

Compania care utilizeaza insa astfel de servicii este scutita de toate aceste operatiuni, dar trebuie sa plateasca in schimb o factura conform contractului cu furnizorul de angajati in leasing.

Trenkwalder este prezenta pe piata din Romania din 2006.