Firma pe care o reprezinta Andrei monitorizeaza 80 de sate din Giurgiu, ca sa gaseasca forta de munca necalificata si ieftina.

Miercuri are de facut o livrare importanta, de 20 de oameni.

"Vor lua si fete fara experienta. Tot ca ocazie, iar salariul este 1.200 net. Pana acum a fost 1.100."

Angajatorul asigura transportul, tichete de masa, iar pentru munca de noapte ofera un spor de 25%.

Femeie: "Este convenabil cu salariul si transportul."
Reporter: Ce faci cu banii?
Femeie: Haine, cosmetice."

Totusi, 10% nu se prezinta la munca, desi sunt selectati. Firmele recunosc, au ajuns sa se bata pe oamenii necalificati.

Andrei Chis, agent de recrutare: "Situatia este dramatica, pentru ca nu suntem doar noi cei care recrutam in jurul Bucurestiului. Oamenii sunt numarati. De multe ori primul interviu are loc pe strada."

Barbat: "M-as fi dus, dar am pierdut masina aia."

Are o sansa si maine. Firmele din Bucuresti angajeaza pe banda rulanta.

La iesirea din Capitala, langa autostrada Bucuresti Pitesti, acum 5 ani era un camp gol, imens. Acum zona este plina de depozite si continua sa se dezvolte. Potrivit firmelor de recrutare, toate aceste depozite au nevoie acum de cel putin 600 de oameni pe care sa ii angajeze imediat.

Alexandru Stefanescu, director operational: "Nu gasim numarul de candidati, volumul necesar in Bucuresti. S-a dezvoltat foarte mult zona de logistica, probabil datorita dezvoltarii comertului online foarte mult."

Cresterea a fost de 50% anul trecut. Cu toate acestea, firmele de recrutare sustin ca deocamdata companiile nu-si permit sa creasca salariile.