Intr-o era in care poti gasi absolut orice printr-o simpla cautare online, iar retelele de socializare au luat o foarte mare amploare, scrierea unui CV se dovedeste a fi din ce in ce mai mult ineficienta si depasita. Angajatorii nu mai au timp si rabdare, pentru a citi zeci de randuri despre experienta profesionala a unui potential angajat. In consecinta, fortati fiind de lipsa de optiuni, atat in angajatii cat si angajatorii, sunt nevoiti sa priveasca diferit evolutia in cariera. 

CV-ul video ii ajuta pe cei care vor sa isi gaseasca un loc de munca mai usor, intr-un timp mai scurt, avand un impact mai mare asupra angajatorilor. 

Cum poate avea un candidat un Video-CV 

Video Cv-ul este "esenta" abilitatilor profesionale ale fiecaruia, condensate intr-un material filmat de scurta durata (minim 2 minute, maxim 7 minute), sub indrumarea unui expert in resurse umane. Este practic o carte de vizita online, ce reprezinta fiecare persoana. Imaginile definesc viitorul angajat, vorbesc despre el, despre ceea vrea sa ofere, despre cine este acesta ca om, despre valorile in care crede si incotro vrea sa se indrepte. In final, imaginile realizate fac cat o mie de cuvinte, intr-un timp foarte scurt.  Angajatorii vad, analizeaza si isi fac o prima impresie despre potentialul angajat si coleg. Astfel, salveaza timp si bani.

De ce este bine pentru un candidat sa aiba un Video-CV 

-lucreaza cu un profesionist HR, care stie sa surprinda "esenta" calitatilor sale; 

- i se creeaza o imagine profesionala de top, construita pe targetul sau; 

- vorbeste deschis si sincer despre ceea ce ofera, ceea ce stie si despre valorile sale; 

- demonstreaza cum aduce plus-valoare prin munca sa; 

- salveaza timp si nu mai pierde timpul ducandu-se la interviuri care nu se finalizeaza cu un loc de munca mai bun; 

- poate fi gasit rapid, eficient; 

- fiind online, nu este impiedicat de nicio granita, il poate gasi oricine, de oriunde in lume; 

- poate atasa materialul video pe email, pe retelele sociale, pe site-urile de recrutare sau pe cele dedicate domeniului de interes; 

- nu are absolut nimic de ascuns, este el insusi.