"In prezent avem 400.000 de salariati in intreaga lume. Avand in vedere cresterile inregistrate pe numeroase piete, putem ajunge la 450.000 de angajati pe termen mediu", a declarat Horst Neumann, seful de personal al VW, pentru publicatia Handelsblatt, citata de AFP. Dintre acestia circa 6.000 vor fi angajati in unitatile din Germania.

Mai putini angajati temporari

Daca pe de-o parte fac angajari, reprezentantii Volkswagen recunosc ca vor renunta la salariatii temporari. Potrivit acestora, in urmatorii cinci ani vor fi inlocuiti 60.000 din angatii pe perioada determinata.

Planuri mari pentru constructorii auto

Insa nu numai Volkswagen face angajari si se bucura de revenirea economiei mondiale. Si alti producatori auto germani precum Daimler sau BMW au renuntat la somajul partial, masura introdusa pentru a face fata crizei, si au recurs la angajari temporare.

In ceea ce priveste sarbatorile de final de an, constructorii auto au scurtat perioada de concediu pentru a face fata cererii masive venind, in principal, din China.

Si cei de la Mercedes Benz au planuri mari. Dupa ce au renuntat la constructia unei uzine de masini in Romania din cauza infrastructurii proaste, acestia vor ridica o unitate la Kecskemét, in Ungaria. Cat a pierdut Romania? O investitie de aproximativ 800 de milioane de euro si sansa de a da de lucru la peste 3.000 de romani.