Ideea ca nu vor fi nevoiti sa-si caute dupa terminarea studiilor un loc de munca, ci vor fi automat repartizati, ii atrage pe tinerii care opteaza pentru o cariera militara.

Avantajele nu se opresc aici, absolventii scolilor militare vor beneficia gratuit de asistenta medicala si medicamente, concedii si scutiri medicale platite.

Pentru inscrieri in scoli militare, viitorul student trebuie sa indeplineasca si cateva conditii importante: sa nu fi fost exmatriculat vreodata dintr-o institutie de invatamant, sa fie declarat apt atat fizic cat si psihic in urma unor examene eliminatorii, sa nu aiba antecedente penale sau sa fie cercetat intr-un dosar penal.

Scolile militare de jandarmi din intreaga tara au scos la concurs putin peste 400 de locuri pentru care s-au inscris deja mii de candidati. La o cariera militara se gandesc in special tinerii din provincie.

Si scolile de politie au fost luate cu asalt. Un exemplu vin din judetul Cluj.

La finalul perioadei de inscriere, anul trecut, si-au depus dosarele circa 1.800 de candidate. Anul acesta probabil o sa ajungem la 3.000 de candidati, deci cu mai bine de o mie de candidati mai multi”, spune comisarul sef Gabriel Rusu, director adjunct pentru invatamant la Scoala de Agenti de Politie Cluj.

Inscrierie pentru scolile si academiile militare se vor incheia pe 30 iunie.