Sesiunea de recrutare pe care Wizz Air o organizeaza va avea loc pe 19 noiembrie, ora 10:00, la Hotelul Angelo Airport, din Otopeni, informeaza jucatorul low-cost intr-un comunicat remis Incont.ro.

Cerinte de recrutare

Reprezentantii companiei ungare, lider pe piata romaneasca in 2012, dupa numarul de pasageri transportati, cauta candidati care nu au restrictii de a lucra in tara, care detin un pasaport romanesc valabil si au licenta de pilot JAA / EASA. Totodata, acestia din urma trebuie sa cunoasca foarte bine limba engleza.

„Momentul in care decolez catre o noua destinatie ma face mereu sa-mi reamintesc cat de minunata este viata de pilot”, declara Andreea Litescu, co-pilot la Wizz Air.

Candidatii sunt rugati sa se prezinte cu un CV in limba engleza, jurnal de zbor, licentele de pilot dobandite, precum si orice alte documente justificative pentru calificare.

Care sunt salariile in aviatie

Potrivit Ziarului Financiar, in strainatate un pilot incepator castiga de la 3.000 de euro pe luna, salariul unui comandant ajungand la circa 10.000 de euro pe luna. In Romania, sunt cazuri in care la companiile aeriene low-cost pilotii incepatori primesc chiar si 700 de lei (167 euro) pana isi fac cele 1.500 de ore de zbor pentru a nu isi pierde licenta ATPL (pilot de linie), potrivit datelor din piata. Sunt insa si exemple in care salariul unui pilot poate ajunge la 2.000 de euro.

Salariul variaza insa foarte mult in functie de numarul orelor de zbor, de compania aeriana angajatoare si de rutele pe care se zboara, noteaza Ziarul Financiar.

Jucatorul ungar Wizz Air opereaza o flota de 45 de aeronave Airbus A320 de la 18 baze, 290 de rute facand legatura cu 95 de destinatii din 35 de tari. In Romania, operatorul aerian are 12 aeronave alocate celor patru baze din Bucuresti, Cluj-Napoca, Targu Mures si Timisoara.

Wizz Air estima in luna mai ca va transporta peste 3,3 milioane de pasageri in acest an, din care peste 1,8 milioane de la aeroportul din Bucuresti.