Potrivit datelor centralizate de portalul de locuri de munca Tjobs, la inceputul lunii mai, angajatorii din strainatate ofereau peste 24.500 de posture, in 35 de tari diferite.

Intr-un top al departamentelor cu cele mai multe oferte, joburile sezoniere se afla pe primul loc, mai mult de jumatate din oferta regasinduse in domenii precum turism, restaurante sau vase de croaziera.

Astfel, domeniul hoteluri/turism, cei care isi cauta un loc de munca au de ales din 7.780 de joburi, in timp ce in restaurante angajatorii ofera 1.630 de posturi vacante.

Daca iti place sa calatoresti te poti angaja pe un vas de croaziera, unde ai la dispozitie peste 1.000 de locuri de munca.

Pe vas, salariile nu deapsesc, in general, 1.500 de euro, dar avand in vedere ca nu platesti cazarea si masa, banii iti raman integral. De banii astia trebuie sa muncesti insa si pana la 12 ore pe zi, sase zile pe saptamana.

Mirajul vaselor de croaziera. Ce inseamna munca pe mare si cat de bine se plateste?

Cei mai norocosi dintre cei care au o specializare par a fi medicii si personalul medical, acestia avand la dispozitie aproape 5.000 de locuri de munca, majoritatea in Europa, in special in tarile nordice.  Iar salariile lunare depasesc frecvent 5.000 de euro, in functie de specializare.

In Marea Britanie si in Grecia ai cele mai multe sanse sa te angajezi

In ceea ce priveste tarile in care poti pleca la munca imediat, Marea Britanie vine cu oferta cea mai bogata, angajatorii englezi punand la dispozitia romanilor care vor sa munceasca in tara lor peste 6.000 de joburi. Si desi in Regatul Unit accesul la munca nu este liber, orice roman se poate angaja acolo, dupa ce obtine un permis de munca.

Cand vom munci liber in Germania, Olanda sau Marea Britanie?

Daca vrei sa te angajezi mai aproape de tara, Grecia vine cu o oferta de peste 5.000 de jobri, majoritatea in turism.

Persoanele interesate de joburi mai exotice pot munci și pe continentul american (cu 1.372 de joburi in SUA., Insulele Caraibe si pe vasele de croaziera), in Orientul Mijlociu (cu 455 joburi in Arabia Saudita, Kuwait, Qatar, Oman, Abu Dhabi sau Dubai), sau in Asia si Oceania (20 de pozitii in India si 2 posturi in Noua Zeelanda).

Cum sa-ti faci CV-ul ca sa pleci la sigur in strainatate. Ponturi pentru a fi angajat “afara”