Organizatia a luat in calcul 139 de tari din intreaga lume si a verificat 97 de drepturi diferite ale muncitorilor, cum ar fi posibilitatea de a adera la un sindicat, accesul la protectie sociala si la instanta, atunci cand drepturile sunt incalcate, sau libertatile pe care angajatii le au, potrivit Huffington Post.

Pe harta de mai jos sunt reprezentate toate tarile, pe o scara de la 1 – protectie foarte buna a angajatilor, la 5 – cea mai slaba protectie pentru salariati.

Rezultatele studiului arata ca in cel putin 35 de tari angajatii au fost arestati sau inchisi “ca tactica de intimidare, pentru a-i impiedica sa-si ceara drepturile, cum ar fi salarii mai mari sau conditii sigure de munca”.

Un rezultat de-a dreptul revoltator este si faptul ca in cel putin 9 tari, crima si disparitiile sunt frecvente, de asemenea pentru a-i intimida pe angajati.

La polul opus, Danemarca este singura tara care a obtinut scorul maxim, adica toti cei 97 de indicatori in ceea ce priveste drepturile angajatilor se regasesc in legislatie si sunt indepliniti.

Statele Unite au obtinut un scor 4, ceea ce se traduce prin “violari sistematice” si “eforturi seriose de a-i determina pe angajati sa nu-si ceara drepturile”.

Tari ca Danemarca si Uruguay se afla pe primul loc atunci cand vorbim despre respectarea drepturilor angajatilor, pentru ca au legi foarte ferme. In schimb, in mod surprinzator, state dezvoltate ca SUA, Hong Kong sau Grecia au iesit pe locuri care nu le fac deloc cinste”, a explicat Sharan Burrow, secretarul general al organizatiei sindicale. “Nivelul de dezvoltare a unei tari s-a dovedit a fi neconvingator atunci cand vine vorba de respectarea drepturilor salariatilor, fie ca este vorba de conditii decente de munca, fie de dreptul la greva sau de a se asocia in sindicate”, a mai spus Burrow.

Iata mai jos cum se respecta drepturile angajatilor in intreaga lume, zonele portocalii si rosii reprezentand tarile care stau cel mai rau la acest capitol. Scorul 5+ s-a aplicat tarilor unde exista conflicte, ca siria sau Sudan, si unde nu exista niciun fel de protectie legala pentru angajati.


CLICK AICI PENTRU A VEDEA HARTA MARITA