De exemplu, in Slovenia sunt disponibile doua posturi pentru medici, in specialitatile psihiatrie si ortopedie, scrie Mediafax.

Postul de medic specialist in psihiatrie este disponibil la o clinica din Ljubljana, programul de lucru fiind de 40 ore pe saptamana, in ture. Medicii interesati de acest post trebuie sa aiba cunostinte foarte bune de limba slovena, salariul oferit fiind de 2.300 de euro net pe luna, la care se adauga cheltuieli de calatorie si mese.

Postul de medic ortoped este tot in Ljubljana, fiind cautate pentru acesta persoane care sa cunoasca limba engleza foarte bine, dar sa aiba si cunostinte de baza de limba slovena. Salariul oferit de angajator este de 5.000 de euro lunar.

In Polonia angajatorii ofera sapte posturi de consultant monitorizare sisteme IT, responsabilitatile fiind de asigurare a functionarii corespunzatoare a infrastructurii IT, supraveghere si intretinere a sistemelor de software, primirea, inregistrarea si clasificarea cererilor clientilor, rezolvarea problemelor si mentinerea cntactului cu alte echipe atunci cand o problema nu poate fi rezolvata. De asemenea, consultantii trebuie sa participe la elaborarea si punerea in aplicare a noilor proceduri referitoare la supravegherea infrastructurii in cadrul unei companii de consultanta IT care opereaza pe piata europeana.

Persoanele interesate de aceste posturi trebuie sa aiba cel putin studii postliceale, bune cunostinte de MS Office, sa stie franceza cel putin la nivelul B2 si limba poloneza la nivel elementar, nefiind solicitata experienta anterioara. Salariul oferit de angajator este de 4.000 de zloti polonezi brut pe luna (aproape 1.000 euro/luna).

In Finlanda este disponibil un post de operator CNC pentru operare si programare masini orizontale in sistem Heidenhain, pentru care se cere experienta in domeniu si in lucrul cu obiecte grele, dar si abilitatea de a intelege termenii tehnici in limba engleza, fiind necesara cunoasterea acestei limbi la nivel mediu. Salariul oferit este de aproximativ 12 euro pe ora.

In Ungaria este disponibil, prin reteaua Eures, un post de casier valuta, fiind necesar ca persoanele interesate sa aiba cel putin 12 clase, cunostinte de operare calculator, cazier curat si sa cunoasca limbile romana si maghiara. Salariul oferit este de 1.080.000 forinti brut pe luna (peste 3.500 de euro/luna).

Angajatori din Norvegia cauta doi lucratori agricoli in ferme de vaci si porci, posturi pentru care solicitantii trebuie sa aiba recomandare de la angajatori anteriori privind experienta in cresterea animalelor. De asemenea, candidatii trebuie sa aiba permis conducere pentru tractor, sa poata lucra in echipa si si sa aiba bune cunostinte de limba engleza. Salariul oferit de angajator va fi echivalentul platit in agricultura conform legislatiei norvegiene, plus un comision. Cazarea va fi inclusa in salariu, incluzand dormitor propriu, living, bucatarie si baie la comun).

Tot in Norvegia mai este disponibil un post de inginer structural, care sa fie responsabil cu proiectarea structurilor de beton si gurilor de vizitare, intocmirea documentelor si desenelor de intariri, analize de stres si asigurarea securitatii la locul de munca in santier. Cei interesati trebuie sa aiba studii superioare, de preferinta master, experienta in proiectare si management de proiect, cunostinte 2D+3D, analiza FEM, proiectare complicata in beton si otel si sa vorbeasca fluent limba engleza. Salariul oferit este de 52.000 de euro brut pe an pentru inceput, acesta urmand sa fie acordat si in functie de experienta si calificari. De asemenea, angajatorul ajuta la gasirea locuintei si in aducerea familiei candidatului in Norvegia. Costul calatoriei pentru interviu in Norvegia va fi platit de firma.

De asemenea, in Norvegia mai sunt disponibile cinci posturi de inginer cai ferate, drumuri si poduri, pentru care se cer studii superioare tehnice in domeniu, experienta trei ani, engleza tehnica scris si vorbit, cunoasterea limbii norvegiene constituind un avantaj. Salariul oferit este de 4.000 de euro brut pe luna pentru inceput, iar orele suplimentare vor fi platite in plus.

Un alt angajator din Norvegia cauta 10 mecanici auto pentru masurarea electronica si diagnosticarea automobilelor noi, service, teste 2 si 3, IT. Candidatii trebuie sa aiba studii de specialitate, trei ani experienta, permis categoria B, flexibilitate si bune cunostinte de engleza. Salariul oferit este de 18 euro brut pe ora, iar orele suplimentare vor fi platite in plus.

Alte 10 posturi sunt disponibile pentru operatori CNC cu conditia sa aiba cunostinte de lucru Siemens, Fanuc, Heidenhain, Edge, Cam, Solid, cinci ani de experienta si sa vorbeasca fluent limba engleza. In privinta salariului, angajatorul precizeaza ca, pentru inceput, ofera 18 euro brut pe ora.