Conform ANOFM, in Germania exista 95 de locuri de munca, dintre care cate 15 pentru factori postali si 15 pentru electricieni in constructii, zece pentru educatoare, sapte pentru soferi de camion, patru pentru lacatusi mecanici, cate trei pentru asistenti medicali geriatrie, dezvoltatori aplicatii IT, muncitori necalificati in industria prelucrarii metalelor, instalatori instalatii incalzire, muncitori necalificati in industria metalica (galvanizare) si instalatori instalatii apa si gaz, cate doua pentru coordonatori departament planificare financiara, visual designeri si tamplari (alternativ dulgher) si cate un loc pentru sudor MAG, asistent medical in pediatrie, asistent medical generalist, Go Backend Developer etc.

Romanii care vor sa lucreze in Marea Britanie au la dispozitie 70 de locuri de munca, astfel: 55 pentru ingrijitori persoane si 15 pentru ingrijitori persoane la domiciliu.

In Italia sunt 60 locuri de munca, 30 pentru asistenti medicali si 30 pentru ingrijitori persoane.

Suedia ofera 55 de locuri de munca: 20 pentru femei de serviciu, 15 pentru vopsitori auto si cate zece pentru mecanici auto si tinichigii auto.

Republica Ceha pune la dispozitia romanilor 45 de locuri de munca, astfel: 25 pentru soferi profesionisti camion, 15 pentru slefuitori/pilitori, trei pentru soferi de camion categoria C+E, unul pentru sofer camion (transport intern si international) si unul pentru manager logistica.

In Slovacia sunt 38 de locuri de munca - 30 pentru soferi autocamion transport international, sapte pentru ingrijitori persoane/infirmieri si unul pentru inginer de calitate, iar Norvegia ofera 31 de locuri de munca - cate sase pentru tamplari/parchetari, tamplari traditionali, montatori si zugravi, doua pentru doctoranzi cercetatori in comportament uman complex si cate un loc pentru: doctorand cercetator in studii internationale, doctorand cercetator in inteligenta artificiala, doctorand cercetator sisteme inteligente, doctorand in Departamentul de Informatica, doctorand cercetator in domeniul eticii organizationale.

Bulgaria are si ea 20 de locuri de munca vacante, zece pentru operatori retea de telefonie mobila si zece pentru operatori in industria de prelucrare a lemnului. Finlanda cauta patru operatori CNC, doi sudori si un lucrator in metal - sudor, iar Olanda vrea sase muncitori in agricultura.

Irlanda are nevoie de un tinichigiu auto si un vopsitor auto, Austria cauta un ofiter proiecte europene, Spania doreste un maseur, iar Franta are un loc de munca pentru lucrator in hotel.

Potrivit ANOFM, persoanele interesate sa ocupe unuil dintre aceste locuri de munca pot intra pe portalul EURES national, la adresa www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde consilierul EURES ii poate indruma.