Un angajator din Irlanda are nevoie de 10 asistenti medicali, a caror responsabilitate principala va fi sa se asigure ca toate standardele de ingrijire raspund nevoilor asistatilor din punct de vedere social, spiritual, al sanatatii fizice si mentale.

Experienta in domeniul geriatriei constituie avantaj. Cei interesati trebuie sa se inregistreze in "An Bord Altranais"(echivalentul Ordinului Asistentelor si Moaselor din Romania). 

"Aplicantii trebuie sa empatizeze cu oamenii de care au grija, acestia avand nevoi complexe, sa aiba experienta ca lider de echipa si, de asemenea, sa aiba abilitatile necesare de a motiva echipa si de a conduce prin exemplul personal. Sunt necesare cunostinte clinice excelente si un interes deosebit pentru educatia continua. Aplicantii trebuie sa fie buni comunicatori si negociatori, sa inteleaga responsabilitatile proprii in ceea ce priveste standardele de ingrijire", se arata in anuntul de angajare. 

Cunoasterea limbii engleze trebuie sa fie la nivel B2.

Salariul oferit este de 2.946,66 euro brut/luna pentru un program de 40 ore/saptamana, insa angajatorul mentioneaza ca se ocupa de cazare, aplicantii putand plati chiria dupa ce primesc primul salariu. De asemenea, se plateste concediul anual de 20 de zile, iar salarizarea se face in functie de experienta.  Durata contractului este nedeterminata si se lucreaza in ture de cate 12 ore, in total 7 ture/14 zile lucratoare. 

Candidatii pot trimite CV model EUROPASS, in limba engleza, pe adresa de email: [email protected]

Alte 10 posturi de asistent medical sunt disponibile in Marea Britanie, in spitale din diverse zone, programul de lucru fiind de 39 ore pe saptamana. Candidatilor li se cere calificare, minimum un an experienta, abilitati de comunicare si engleza, nivel mediu.  Salariul oferit variaza intre 25.000 si 37.000 lire brut pe an, iar contractul este pentru perioada nedeterminata. Cei interesati pot trimite CV in limba engleza la Irina Nanevic [email protected]

In Norvegia, este disponibil un post de asistent panificatie-patiserie si doua posturi de bucatar preparate indiene. 

Candidatii pentru postul de asistent panificatie si patiserie trebuie sa aiba un interes real in pregatirea prajiturilor si a produselor de patiserie, ei avand posibilitatea de a practica si de a-si imbunatati abilitatile intr-un loc de munca placut.  Angajatorul cere calificare in domeniul panificatiei sau patiseriei, experienta si disponibilitate de a participa la diversele activitati dintr-o brutarie. "Femeile sunt incurajate sa aplice", se arata in anuntul de angajare. 

Cei interesati sa ocupe acest post trebuie sa aiba bune cunostinte de limba engleza sau sa vorbeasca o limba scandinava. 

Remuneratia se va face conform tarifelor norvegiene pentru brutarii, angajatorul precizand ca, pentru inceput, aceasta este de aproximativ 20 de euro brut/ora. Durata contractului este de un an, cu posibilitate de prelungire, iar activitatea ar trebui sa inceapa din 1 septembrie. Programul de lucru va fi de 7 ore si jumatate pe zi.

Cei interesati trebuie sa trimita CV in limba engleza la adresa de e-mail: [email protected]

Pentru cele doua posturi de bucatar preparate indiene, angajatorul solicita calificare si experienta de 5-10 ani si bune cunostinte de limba engleza. Experienta europeana in bucatarie cu specific indian constituie avantaj.  Salariul este de 31.000 - 43.000 euro brut/an, in functie de experienta si calificare, iar contractul este pentru perioada nedeterminata.  Angajatorul poate ajuta la gasirea locuintei si la aducerea familiei in Norvegia. 

Cei interesati de ocuparea acestor posturi pot trimite scrisoare de intentie si CV Europass in limba engleza la adresa de e-mail: [email protected]. Angajatorul mai precizeaza ca diplomele si alte documente se vor prezenta in cazul unui interviu.