Cei doi parlamentari au vrut sa vada "cu propriii ochi" procedurile care au loc in prima zi in care romanii si bulgarii au acces nerestrictionat pe piata muncii britanice, afirma cotidianul in pagina electronica.

Ei au gasit insa un avion plin in proportie de trei sferturi cu persoane care se intoarceau la munca dupa vacanta de Craciun petrecuta in tara.

La iesirea din avion, unul dintre pasageri a confirmat ca se afla in Marea Britanie pentru prima data, dar ca vorbeste engleza si are un loc de munca. El s-a aratat surprins de modul in care a fost primit. "

Da, sunt multi politicieni aici. Dumnezeule. Nu am venit aici pentru a va jefui tara. Am venit sa muncesc. Iar voi ati deschis granitele. Am venit sa muncesc. Sa fac bani si sa merg acasa".

Dupa ce au facut turul zonei, Vaz a confirmat ca el si Reckless nu au fost martorii unei invazii de Anul Nou, desi sustine ca acest lucru s-ar putea intampla in lunile urmatoare.

"Din discutiile pe care le-am avut cu persoanele de aici, am constatat ca multe s-au intors la munca. Munceau deja in Marea Britanie si s-au intors din vacanta, asa ca nu sunt persoane care au venit pentru prima data", a declarat parlamentarul. "Nu avem dovezi cu privire la persoane care sa se grabeasca sa cumpere bilete pentru a ajunge pentru ca este 1 ianuarie", a adaugat el.