Un tanar de 26 de ani traieste ca o vedeta. Face turnee, sedinte foto, are sponsori si venituri cu sase cifre. Pe "campul de batalie" i se spune Polt, dar fanii il alinta Captain America. E sud-coreean, dar a primit o viza pentru... sportivi profesionisti, acelasi tip pe care il primesc jucatorii de fotbal sau bachet.

Sportul pe care il practica el? "Starcraft 2". Polt este jucator profesionist de jocuri pe computer. In acest weekend, participa la concurs in Washington si lupta impotriva altor 8 gameri pentru premiul cel mare, de 20.000 de dolari.

Polt e campion in lumea tot mai mare a e-sporturilor, asa cum se numesc competitiile de jocuri video. Se "antreneaza" intre 6 si 8 ore pe zi.

Polt, jucator profesionist de jocuri video: "E incredibil pentru jucatori sa joace pe scena, putini au sansa asta."

Odata cu explozia industriei jocurilor video, competitiile atrag nu doar jucatori, ci si spectatori cat sa umple sali si chiar stadioane intregi. Numarul intrecerilor de acest fel a urcat de la 9.000, acum trei ani, la peste 47.000, anul acesta. Peste 71 de milioane de oameni le urmaresc la televizor sau pe internet.

Cand sunt jucate in timp real, in fata a mii de fani, se transforma intr-un spectacol, cu lumini, instalatii de sunet si zeci de camere. In ciuda incurajarilor, armata lui Polt e infranta: "Felicitari lui Polt pentru locul al treilea."

Tanarul sud-coreean a castigat totusi 6.000 de dolari, iar armata de fani care il asteapta pentru autografe il considera oricum un invingator.