"Noul guvernul german trebuie sa legifereze acest fapt, pentru a proteja salariatii de stres", a declarat Detlef Wetzel, presedinte al IG Metall.

Unul din mijloacele de a face acest lucru este garantarea faptului ca angajatii nu trebuie sa fie in legatura cu compania lor, prin email sau SMS, 24 de ore din 24, a adaugat Wetzel, confirmand informatii aparute pe pagina de Internet a cotidianului Bild.

"Incheierea programului de lucru si timpul liber sunt niste drepturi", a adaugat Wetzel.

Cancelarul Angela Merkel si Partidul Social Democrat (SPD) au convenit in aceasta saptamana programul coalitiei guvernamentale.

Unele companii din Germania au luat deja masura de a opri casutele de email ale unora dintre angajati, la sfarsitul programului lor de munca.

La sfarsitul anului 2011, constructorul auto Volkswagen a anuntat ca 1.000 de angajati beneficiaza de oprirea email-urilor in afara orelor de lucru, la cererea IG Metall. Este vorba de salariati care beneficiaza de contractul colectiv de munca.

Ministrul german al Muncii a stabilit la randul sau, la sfarsitul lunii august, proceduri scrise pentru angajatii sai, conform carora acestia nu pot fi solicitati prin email sau telefon in timpul lor liber.