"Am infiintat un centru software in East Bay si angajam mii de ingineri care sa aduca in industrie toate marile inovatii din Silicon Valley", a declarat Beth Comstock, director de marketing la General Electric (GE), la summitul Bloomberg Bext Big Thing din Half Moon Bay, California.

Comstock a aratat ca GE dezvolta un "Internet industrial", construind retele care colecteaza date de la diverse echipamente si care ofera servicii de sustinere a clientilor in analizarea rezultatelor obtinute, noteaza Mediafax.

GE a anuntat anul trecut ca investeste 1 miliard de dolari intr-un centru din San Ramon si ca angajeaza ingineri de la Oracle, SAP, Symantec, precum si de la Stanford University si University of California.

Directorul general al GE, Jeff Immelt, a subliniat potentialul de reducere a costurilor, generat de utilizarea datelor obtinute de la diversele echipamente. Astfel, o imbunatatire de numai 1% in functionarea aeronavelor comerciale poate reduce costurile cu carburantii cu 2 miliarde de dolari pe an, pentru clientii GE din industria aeronautica.

Comstock a arataat ca GE adauga senzori motoarelor de avioane, iar urmatorul pas este sa ajute clientii sa analizeze datele obtinute.