Germania

Un angajator din Germania cauta 40 de lucratori in domeniul prelucrarii hartiei (impachetare de reclame publicitare). In anuntul de angajare se precizeaza ca activitatea se va desfasura la banda si presupune impachetarea de reclame publicitare in diverse feluri, iar oferta de munca este potrivita cuplurilor/familiilor (sau grupurilor de persoane) care pot pleca impreuna din Romania si pot locui impreuna in Germania. 

Persoanele interesate trebuie sa aiba conditie fizica si stare de sanatate buna si sa vorbeasca limba germana la nivel A2.

Salariul oferit este de 8,50 euro brut/ora, asigurandu-se sprijin pentru gasirea unei locuinte. Contractele sunt pentru o perioada determinata de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii ulterioare pe perioada nedeterminata, iar programul de lucru este de minimum 75 ore/luna, lucrandu-se in doua, trei schimburi. 

CV-urile cu date actualizate si complete pot fi trimise pe adresele de e-mail hochdorfer@HKS-Gruppe.de si buc_eures@buc.anofm.ro, cu specificarea "Lucrator in domeniul prelucrarii hartiei". 

Tot in Germania sunt vacante 30 de posturi de asistent medical generalist, pentru care se cer calificare profesionala incheiata ca asistent medical generalist si cunostinte de limba germana, de preferinta A2.

Salariile oferite variaza intre 2.200 si 2.700 de euro brut/luna, iar contractele de munca sunt pe o perioada de cel putin 12 luni.  Persoanele preselectate in urma interviului vor avea o saptamana de practica in Germania, iar cheltuielile privind transportul si cazarea vor fi suportate de VIJ Stuttgart. De asemenea, se acorda cursuri de limba germana in Romania pana la nivelul B1.

"Candidatii admisi vor fi consiliati in primele zile dupa ce ajung in Germania pentru a li se facilita demersul birocratic si administrativ in intocmirea documentatiei", se arata in anuntul de angajare. 

Persoanele interesate trebuie sa trimita CV-ul in limba germana sau romana, insotit de o copie a diplomei de licenta sau a certificatului profesional cu specializarea asistent medical generalist si de o copie a certificatului de competente lingvistice (in cazul persoanelor care au cunostinte de limba germana) la adresa de e-mail bucur@vij-stuttgart.de. 

Malta

In Malta este disponibil un post de operator masini. Candidatii trebuie sa aiba experienta in sisteme computerizate, CNC sau PLC, minimum doi ani de experienta pe masini si echipamente utilizate in industria mobilei si sa vorbeasca limba engleza. 

Angajatorul precizeaza ca salariul va fi stabilit in functie de experienta. Contractul este pentru 12 luni, iar persoanele interesate pot trimite CV model Europass in limba engleza la vacancy@saw.com. 

La aceeasi adresa de e-mail pot fi trimise si candidaturi pentru un post de dulgher in Malta. Solicitantii trebuie sa aiba experienta in fabricarea, constructia si instalarea de mobilier, sa fie capabili sa citeasca, sa interpreteze si sa lucreze dupa desene tehnice si sa fi lucrat cel putin doi ani pe masini si echipamente utilizate in industria mobilei.  De asemenea, cei interesati de acest loc de munca trebuie sa vorbeasca limba engleza.

Salariul va fi stabilit in functie de experienta, iar perioada contractuala este de 12 luni. 

Tot in Malta se cauta un dulgher sef. Solicitantii trebuie sa aiba experienta in fabricarea de mobilier, sa fie capabili sa citeasca, sa interpreteze si sa lucreze pe baza desenelor tehnice. Persoana selectata va trebui sa conduca o echipa de dulgheri pentru a asigura calitatea si a indeplini obiectivele stabilite si trebuie sa aiba cel putin doi ani experienta pe masini si echipamente utilizate in industria mobilei.

Marea Britanie

In Marea Britanie este vacant un post de ingrijitor persoane la domiciliu. Candidatii interesati trebuie sa ajute persoanele sa se ridice din pat si sa fie puse in pat, sa gateasca, sa le dea de mancare, sa le ajute cand se imbraca, sa se ocupe de curatenie, sa faca si cumparaturi, etc. De asemenea, ei trebuie sa aiba carnet de conducere categoria B, cazier judiciar curat si sa vorbeasca limba engleza la nivel mediu. 

Salariul oferit variaza intre 16.000 si 20.000 de lire/an si se asigura cazare si masina de serviciu. Contractul va fi incheiat pentru o perioada nedeterminata. 

Norvegia

In Norvegia, este vacant un post de bucatar sef intr-un restaurant aflat in centrul fiordului Oslo, care se sa concentreze asupra aromelor pure si produselor locale (cod, homari, crabi, creveti etc). Angajatorul precizeaza ca se prepara si paine proaspata, produse alimentare locale la gratar si produse alimentare ecologice.  Se solicita calificare, experienta (referinte bune), pasiune, cunostinte de bucatarie a la carte, brutarie, produse alimentare ecologice si experienta de munca in strainatate. Experienta in management financiar si de conducere constituie avantaj.  Cei interesati trebuie sa aiba si un nivel foarte ridicat de limba engleza.

Salariul oferit este de aproximativ 3.570 euro brut/luna. Contractul va incepe la 1 mai 2015 si se va lucra in timpul zilei si seara. CV-urile se pot trimite in limba engleza la adresa de e-mail: post@sonbryggerhus.no. 

Tot in Norvegia, in orasul Bergen, sunt vacante doua posturi de bucatar wok. "Se va lucra intr-un nou restaurant care serveste sushi, situat in centrul orasului Bergen, extrem de populat printre localnici si turisti pe tot parcursul anului. Responsabilitati: pregatirea legumelor si carnii in tigai wok la standarde de top si bun gust", se arata in anuntul de angajare.  Celor interesati li se solicita calificare, experienta si intelegere a modului de lucru cu tigaile wok, capacitatea de a lucra intr-un ritm rapid si sub presiune mare, dar si cunoasterea limbii engleza.

Salariul oferit variaza intre 17,7 si 19,5 de euro brut/ora, iar angajatorul ajuta la aducerea familiei in Norvegia, la cazare si asigura salariu de vacanta si cursuri. Contractul de munca este permanent, pentru program full-time, iar angajarile se fac cat mai curand posibil. Cei interesati trebuie sa trimita scrisoare de intentie si CV in limba engleza la adresa de e-mail: applicationsushirestaurant@yahoo.co.uk.

Cea mai tare anvelopa de iarna, considerata exemplara de expertii germani