Astfel, numrul de posturi neocupate a urcat cu circa 75.000 fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 9.000 fata de trimestrul patru, la 1,064 de milioane, potrivit unui sondaj realizat de institutul de cercetari IAB, potrivit News.ro.

”Asta este o surpriza. In mod normal, numarul de locuri de munca neocupate scade in lunile de iarna”, a declarat cdercetatorul Alexander Kubis.

Intre sectoarele care au nevoie cel mai mult de forta de munca se afla logistica, sanatatea si constructiile.

Datele oficiale referitoare la PIB vor fi publicate vineri, iar analistii anticipeaza ca vor arata o crestere trimestriala de 0,6%, dupa un avans de 0,4% in ultimele trei luni ale anului trecut.

Germania a ajuns, anul trecut, si la un numar record de angajati, respectiv 48 de milioane, cel mai ridicat nivel de dupa reunificarea tarii, in 1990.

Salariul minim in Germania a crescut cu 4% de la 1 ianuarie 2017, de la 8,50 la 8,84 euro pe ora (aproape 1.500 euro/luna), o veste buna pentru milioanele de muncitori cu calificare scazuta din cea mai mare economie europeana.

La 1 ianuarie 2015, Germania a introdus un salariu minim de 8,50 euro pe ora, pentru aproximativ patru milioane de angajati. Majorarea din ianuarie este prima adoptata de la introducerea salariului minim si vine la insistentele Partidului Social-Democrat (SPD), care face parte din coalitia aflata la guvernare in Germania.

Cabinetul german a aprobat majorarea la recomandarea comisiei speciale a angajatorilor si angajatilor germani, care revizuieste nivelul salariului la fiecare doi ani.

Recomandarea se bazeaza pe un indice salarial publicat de Oficiul Federal de Statistica (Destatis), care indica o crestere medie a salariilor de 3,2% in ultimele 18 luni.