"Prin conceptele de care dispunem in prezent, nu putem integra imigrantii saraci", a explicat Stephan Articus, presedintele Federatiei localitaţilor rurale germane, intr-un articol publicat in Frankfurter Allgemeine Zeitung, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

"Deschiderea pietei muncii pentru bulgari si romani pe 1 ianuarie va reprezenta o provocare suplimentara", a adaugat el, precizand ca asociatia pe care o conduce va solicita noi subvenii din partea statului federal si a landurilor.

"Trebuie sa luam masuri pentru a impiedica fraudele la indemnizatiile sociale", a afirmat Hans-Peter Uhl, membru al Uniunii Crestin-Sociale din Bavaria (CSU).

Potrivit Süddeutsche Zeitung, CSU va propune masuri pentru limitarea accesului la indemnizatii sociale, excluzand de la aceste beneficii imigrantii din state UE in primele trei luni petrecute in Germania. Insa initiativa nu pare sa fie sustinuta la Berlin.

Secretarul de stat pentru Imigratie, social-democrata Aydan Özoguz, a atras atentia asupra riscului unor initiative de stigmatizare a celor saraci. "Este ca si cum ati spune ca toţi cetaţenii din Bulgaria si Romania sunt saraci si vin la noi pentru a primi indemnizatii sociale, trecand insa cu vederea numeroasele persoane foarte calificate care lucreaza aici, precum medicii sau asistentii medicali", a spus Ozoguz.