Potrivit unui comunicat remis presei, AMOFM dispune, prin intermediul reţelei EURES, de 19 posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic în Germania.

Astfel, angajatorii germani caută 8 ospătari, 2 recepționeri, 4 bucătari, un coordinator de evenimente, un sous chef, un agent operațional hotel șu un agent servicii clienți.

Posturile sunt oferite de Hotel Marriott Frankfurt și alți angajatori germani, reprezentați de Agenția Federală de Muncă – Serviciile de Plasare Internațională Hessa.

Selecția pentru ocuparea acestor posturi se va organiza la Brașov, ȋn luna octombrie 2017.

Condiții de participare:

Cei care vor să ocupe unul din posturile de orpătari trebuie să aibă calificare profesională și experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe bune sau foarte bune de limbă germană și engleză (nivel B1/B2).

Pentru posturile de recepționer, cei interesați trenuie să aibă calificare profesională și/sau experienţă in domeniu, abilități de utilizare a programului de rezervare Opera și cunoștinţe foarte bune de limbă germană și engleză (nivel C1/C2).

Cei care vor să se angajeze ca bucătari, commis de cuisine și sous chef trebuie să aibă calificare profesională și experiență ȋn domeniu, precum și cunoștințe bune sau foarte bune de limbă germană (nivel B1/B2) sau de limbă engleză (nivel C1/C2).

Pentru postul de coordonator evenimente sunt necesare studii universitare ȋn domeniul turismului și experiență ȋn organizarea de evenimente, abilități de contabilitate și de utilizare a programului Opera Sales & Catering, precum și cunoștinţe foarte bune de limbă germană și engleză (scris, vorbit - nivel B2/C1).

Pentru a fi angajat ca organizator salon mic dejun, agent operațiuni hotel și agent servicii clienți se cer calificare profesională și/sau experiență ȋn domeniu, abilități de contabilitate și de utilizare a programelor Opera, Micros 9700 și/sau Simphony și cunoștințe foarte bune de limbă germană și engleză (scris, vorbit - nivel B2/C1).

Salarii de până la 2.500 euro/lună

Contractele de muncă pot fi pe durată determinată, de 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente. Salariul oferit este de 1.800 – 2.250 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar și sous chef, 1.850 – 2.095 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine, 2.095 euro brut/lună, pentru posturile de recepționer, organizator salon mic dejun, agent operațiuni hotel și agent servicii clienți, 2.000 – 2.500 euro brut/lună, pentru postul de coordonator evenimente.

Angajatorii pot asigura cazarea gratuit sau contra cost și oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.

Persoanele cu domiciliul în București, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă București, strada Spătarul Preda nr. 12, corp clădire C, etaj 1, sector 5, telefon 021/316.55.08, interior 233, pentru a primi formularele de aplicare și pentru a fi ȋnregistrate ȋn baza de date pentru muncă ȋn străinătate.