Germania

Un restaurant din Oberschwarzach, Germania, recruteaza un ospatar si un bucatar. Restaurantul dispune de 240 de locuri (120 de locuri in interior si 120 pe terasa) si ofera specialitati bavareze. Activitatea se desfasoara de primavara pana toamna si se inchide in ianuarie, timp de patru saptamani, iar in iunie, pentru o saptamana - perioade de concediu. Restaurantul este inchis in zilele de luni si marti. 

Angajatorul solicita calificare profesionala incheiata, experienta profesionala anterioara, disponibilitate de a lucra in weekend si de sarbatorile legale, precum si cunostinte foarte bune de limba germana (fluenta in vorbire) - nivel B2, pentru cei care doresc sa se angajeze ca ospatari, si nivel B1 pentru bucatar. 

Salariul oferit este de 10 - 12 euro brut/ora, in functie de calificare si experienta profesionala, iar orele suplimentare se platesc sau pot fi compensate cu zile libere. De asemenea, angajatorul ofera sprijin in vederea gasirii unei locuinte in apropierea restaurantului. 

Contractul este pe o perioada de un an, iar programul de lucru este cu norma intreaga (in medie 160 ore/luna).

Norvegia

Este disponibil un post de mecanic motociclete. Candidatii trebuie sa aiba calificare de mecanic, experienta in munca de cel putin trei ani, motivatie pentru invatarea limbii norvegiene si sa vorbeasca fluent limba engleza. 

Salariul oferit de angajator este de aproximativ 4.000 de euro brut/luna, depinzand de calificari si experienta. 

Tot in Norvegia, pentru un salariu de 18 euro brut/ora, se cauta un asistent panificatie/personal curatenie.

Se solicita experienta de lucru in brutarie sau productie de alte produse alimentare, motivare in mentinerea unui loc de munca curat, igienic si ordonat, experienta in curatenie, precum si bune cunostinte de limba engleza sau o limba scandinava. Contractul este pe perioada de un an. 

Bulgaria

La Russe, se cauta doi ingineri suport, care sa organizeze intretinerea planificata si de urgenta a echipamntelor de productie, sa planifice intretinerea preventiva, sa elaboreze proceduri privind eficienta intretinerii instalatiilor si a echipamentelor. 

Candidatilor li se solicita sa fie absolventi de invatamant superior in inginerie, trei ani de exprienta, abilitati de operare pe calculator si cunostinte de limba engleza. Angajatorul precizeaza ca salariul este negociabil si ca ofera bonus individual in functie de performanta, instruire specifica, masa la cantina si transportul asigurat pentru Russe. 

Tot in Russe mai sunt disponibile: un post inginer proces echipament instrumental, candidatii trebuind sa fi abslovit un program de masterat in inginerie mecanica, sa aiba experienta minim doi ani, competente operare pe calculator (CAD, MS Office, MS Point) si sa cunoasca limba engleza, doua posturi de tehnolog, pentru care se cer absolvirea unor cursuri de invatamant superior tehnic (tehnologia materialelor, prelucrarea calda a metalelor), abilitati de operare pe calculator (MS Office), experienta pe un post similar si limba engleza, trei posturi de tehnician-mecanic masini CNC, 10 de mecatronist si inca 10 de lacatus-matriter.

Spania

La Barcelona, se cauta doi operatori in industria artei grafice la masini de etichetare (cu adeziv) care vor lucra cu masini rotative pentru a produce etichete cu adeziv cu pana la noua culori. Angajatorul solicita patru - cinci ani experienta intr-un post similar, cunoasterea limbii engleze sau cunostinte de baza in limba spaniola. 

Salariul oferit variaza intre 20.000 - 24.000 euro brut/an, iar contractul va fi pentru perioada nedeterminata. 

Cehia

Sunt vacante cinci posturi de fierar, candidatilor solicitandu-li-se sa vorbeasca in ceha, rusa sau engleza. Contractele sunt pe perioada nedeterminata si salariul oferit este de 750 de euro lunar. 

Belgia

In Belgia se cauta doi vopsitori care sa aiba experienta intre doi si cinci ani, permis de conducere, masina si sa vorbeasca bine limba engleza, cinci asamblori profile ferestre si usi, care sa vorbeaasa engleza sau franceza, un sofer e autobuz, cinci asamblori jaluzele pe profile de aluminiu, doi soferi de camion, trei operatori de cabina de vopsit cu pulverizare automata, un analist functional si un dezvoltator .NET Software- Inginer proiect IT. 

Salariile oferite pentru locurile de munca din Belgia variaza intre 11,36 si 16 euro/ora.