Danemarca recruteaza 50 de culegatori de capsuni si zmeura pentru o ferma care detine 23 de hectare pentru cultivarea capsunilor in camp si in solarii, precum si trei hectare de cultivare a zmeurei in solarii/tuneluri. 

Candidatii trebuie sa aiba minim 18 ani, experienta de munca in acest domeniu, sa vorbeasca foarte bine limba engleza, iar experienta in strainatate in domeniul agricol constituie un avantaj. 

Plata muncii se va face la kilogram, echivalentul in coroane daneze a aproximativ 1,6 euro brut/kg. 

Angajatorul precizeaza ca ofera si alte beneficii, cum ar fi: cazare in rulote, doua persoane/camera contra unei taxe de cazare de 50 de coroane daneze/zi. 

"Sunt puse la dispozitie spatii de bucatarie, masini de spalat, internet. Lucratorii trebuie sa isi cumpere si sa pregateasca singuri mancarea. Transportul dus intors in/din Danemarca este in sarcina lucratorului", se arata in anuntul de angajare. 

Contractul va fi pentru perioada 20 iunie-25 septembrie 2015, se va lucra sase zile pe saptamana, intre cinci si sapte ore/zi. 

Tot in Danemarca mai sunt vacante 11 posturi de superviser culegatori de fructe, salariul de pornire fiind echivalentul in coroane daneze a 10 euro brut/ora, dar mai sunt cautati si 50 de culegatori de mazare. Plata muncii se va face in functie de cantitatea culeasa, salariul fiind in jur de 0,6 euro/kg +12,5% bani de concediu. 

Polonia

Se cauta doi dispeceri transport. Absolventii de studii superioare vor avea un avantaj daca vor candida pentru aceste posturi, insa angajatorul mai cere minim un an experienta in logistica de transport, precum si cunoasterea limbii poloneze - nivel avansat, engleza - nivel avansat si germana - nivel intermediar.  Salariul oferit este de minim 2.500 zloti polonezi brut/luna, negociabil in functie de experienta, angajatorul precizand ca mai ofera training gratuit, asigurare privata de sanatate si bonusuri financiare.  Contractele sunt pe perioada nedeterminata, iar cei interesati pot trimite CV si scrisoare de intentie in limba engleza la adresa d.lung@ef-express.pl. 

Marea Britanie

Doi angajatori vor sa angajeze cate un sofer de camion care sa aiba intre doi si cinci ani experienta, permis de conducere cu maxim sase puncte penalizare si sa vorbeasca la nivel mediu limba engleza.  Salariile oferite sunt de opt, respectiv noua lire brut/ora, iar contractele sunt pe perioada determinata. 

Bulgaria

O companie din Bulgaria recruteaza un agent vanzari pentru Romania. Candidatilor li se cer studii superioare, experienta minim sase luni, permis de conducere si sa vorbeasca fluent limba engleza.  Firma produce si comercializeaza instalatii de incalzire bazate pe panouri solare, iar activitatea consta in prospectarea pietei, dezvoltarea portofoliului de clienti, propunerea de noi produse si servicii si participarea la targuri de profil.  Contractul va fi pe perioada nedeterminata, salariul negociabil, iar angajatorul mentioneaza ca ofera si masina de serviciu, telefon si computer. 

Germania

O firma recruteaza 10 electricieni care sa aiba calificarea profesionala incheiata ca electrician sau meserie echivalenta, experienta profesionala ca electrician in domeniul industrial, permis de conducere categoria B si autoturism personal, abilitatea de a interpreta planuri si scheme electrice si disponibilitate imediata. De asemenea, candidatii trebuie sa aiba cunostinte bune de limba germana, nivel B1 - B2.  Durata contractului este nedeterminata, dar cu sase luni perioada de proba, iar salariul va fi stabilit conform contractului colectiv de munca. 

Tot in Germania se mai recruteaza 30 de asistenti medicali generalisti, care sa aiba calificarea profesionala incheiata si cunostinte de limba germana, minim A2.  Salariul oferit variaza intre 2.200 - 2.700 euro brut/luna.  Persoanele preselectate in urma interviului vor avea o saptamana de practica in Germania, iar cheltuielile privind transportul si cazarea vor fi suportate de VIJ Stuttgart. De asemenea, se acorda cursuri de limba germana in Romania pana la nivelul B1.  Candidatii admisi vor fi consiliati in primele zile dupa ce ajung in Germania pentru a li se facilita demersul birocratic si administrativ in intocmirea documentatiei.  Contractele sunt pentru cel putin un an de zile. 

Norvegia

In Norvegia, sunt disponibile 20 de posturi de sofer autobuz, care vor conduce autobuze etajate in sezonul turistic 2015.  Cei interesati, trebuie sa aiba permis de conducere categoria D, experienta mare ca sofer autobuz, cazier juridic curat si sa vorbeasca limba engleza.  Salariul oferit este de 19,5 euro brut/ora iar contractul este pentru perioada 1 mai - 1 septembrie 2015.  Persoanele care doresc sa candideze pentru aceste posturi pot trimite CV Europass in limba engleza la adresa de e-mail: anders@citysightseeing.no.

Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti anunta organizarea selectiei pentru studentii si masteranzii care doresc sa lucreze in Germania in vacanta de vara, precum si o selectie de lucratori care vor sa se angajeze in domeniul hotelier-gastronomic.

Pentru a putea participa la selectia pentru studenti si masteranzi, tinerii trebuie sa urmeze cursuri la zi la o facultate de stat sau particulara, acreditata conform legii, si trebuie sa cunoasca limba germana.

Depunerea dosarelor si sustinerea testului de limba germana vor avea loc in perioada 12 ianuarie – 6 februarie, in intervalul luni-joi, de la ora 9.00 la ora 15.30, si vineri intre orele 9.00-13.00, la AMOFM Bucuresti, strada Spataru Preda nr. 12, corp cladire A, parter, sector 5.

Pentru detalii suplimentare puteti suna la numerele de telefon 021.316.55.08 sau 0758.102.125.

Agentia de Ocupare a mai anuntat ca angajatorii din Germania mai pun la dispozitia lucratorilor romani 77 de posturi in domeniul hotelier-gastronomic, pentru cei care doresc sa desfasoare o activitate sezoniera in Germania.

Compania germana Europa Park, McDonald’s si Centrala de Mediere a Strainilor si Specialistilor ZAV Bonn ofera locuri de munca pentru urmatoarele meserii: bucatar (20 de posturi), ospatar (25 de posturi), personal in industria gastronomiei de sistem (20 de posturi), ajutor bucatar (6 posturi) si camerista/roomboy (6 posturi).

Pentru ocuparea posturilor de bucatar, ospatar si personal in industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesionala incheiata, experienta in domeniu si cunostinte bune sau foarte bune de limba germana, precum si cunostinte bune de limba engleza. Pentru celelalte posturi, cunoasterea limbii germane este suficienta.

Angajarea se face pe o perioada de 9 luni, cu posibilitate de prelungire, incepand cu luna martie 2015. Salariul oferit este cuprins intre 1.500 si 2.200 euro brut/luna pentru lucratorii calificati (bucatar, ospatar) si intre 1.300 si 1.600 euro brut/luna pentru personalul necalificat (ajutor bucatar, camerista/roomboy, personal in industria gastronomiei de sistem).
Programul de lucru este cu norma intreaga, iar cazarea poate fi asigurata de catre angajator sau acesta poate oferi sprijin in vederea gasirii unei locuinte.

Selectria va fi organizata la Brasov in luna februarie 2015. Persoanele cu domiciliul in Bucuresti, care corespund cerintelor posturilor oferite, trebuie sa se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti, strada Spatarul Preda nr. 12, sector 5, telefon 021/316.55.08, interior 233, pentru a fi inregistrate in baza de date pentru munca in strainatate si pentru a primi invitatie de participare la selectie.

Pentru inscrierea in baza de date sunt nesesare urmatoarele documente: cerere tip (se completeaza la sediul Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca), copie act de identitate sau pasaport (valabilitate minim 6 luni), C.V model Europass (cu fotografie) in limba germana (Lebenslauf), cazier judiciar in original din care sa reiasa ca persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni), adeverinta de la medicul de familie, cu mentiunea „Clinic sanatos/Apt pentru munca”.

ANOFM: Locuri de munca in constructii, pentru salarii minime de 1.540 de dolari brut, in Israel

Romanii pot obtine locuri de munca in constructii, in Israel, in baza unui protocol incheiat in iunie 2014 intre Ministerul Muncii si Ministerul Afacerilor Interne din Israel. Sunt cautati dulgheri, fierari si zidari, pentru salarii de cel putin 1.540 de dolari brut, anunta ANOFM. 

Cei interesati trebuie sa aiba calificare/experienta in meseriile: dulgheri pentru cofraje de constructie industrializata, fierari - betonisti, indoirea fierului, zidari-faiantari, acoperirea podelelor si peretilor cu faianta si zidari-tencuitori pentru lucrari de tencuit.

De asemenea, trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa nu fi lucrat anterior in Israel, sa nu aiba rude de gradul I care lucreaza deja in aceasta tara, cu exceptia fratilor, sa nu aiba cazier judiciar, sa fie apti psihic si fizic de munca intensa in conditiile climatice specifice statului de destinatie, inclusiv munca la inaltime si manipulare de greutati si sa nu sufere de anumite boli cronice. 

Contractele de munca se incheie pentru o perioada de un an, cu posibilitatea de prelungire pana la cel mult 63 de luni.

Salariul lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani. 

Doritorii se pot inscrie la agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca sau a municipiului Bucuresti din raza de domiciliu.

Candidatii trebuie sa completeze o cerere tip si sa aduca urmatoarele documente: curriculum vitae, declaratie - tip bilingva, copie carte de identitate, copie pasaport, copii ale actelor de studii si de calificare, copii ale documentelor ce atesta experienta si vechimea in munca, cazier judiciar valabil, in original. 

Lucratorii romani nu vor fi angajati in mod direct de catre companiile de constructii din Israel, ci de contractori de forta de munca autorizati sa angajeze lucratori straini in domeniul constructiilor. Acesti contractori vor plasa lucratori companiilor de constructii licentiate, in diferite locuri, in functie de cererile acestora. 

Contractorii de forta de munca vor fi angajatorii directi ai lucratorilor din Romania si sunt obligati sa le plateasca salariile si alte drepturi in concordanta cu prevederile contractului de munca si ale contractului colectiv de munca aplicabil sectorului de constructii. 

ANOFM precizeaza ca salariul minim brut estimat a unui lucrator in constructii in Israel este de aproximativ 1.540 dolari americani pentru 211 ore de munca pe luna, insa, in afara acestor ore, 29 se vor plati ca ore suplimentare. 

"Pentru fiecare ora suplimentara, lucratorul va fi platit suplimentar, in functie de numarul de ore prestat suplimentar. In plus, fata de salariul de mai sus, contractorul de forta de munca va face un depozit lunar in valoare de 700 NIS (shekeli) intr-un cont bancar in numele lucratorului. Aceasta suma va constitui contul de plati compensatorii si pensie pentru lucrator. Lucratorul poate retrage fondurile acumulate in numele sau la parasirea permanenta si legala a Israelului. In cazul in care lucratorul nu paraseste Israelul la data stabilita, fara un motiv justificat, o parte proportionala din suma castigata va fi retinuta pentru fiecare luna de intarziere, si dupa sase luni de intarziere, lucratorul va pierde intreaga suma", precizeaza ANOFM. 

Contractorul de forta de munca trebuie sa asigure cazare lucratorilor pe care ii angajeaza, precum si pentru o perioada de cel putin sapte zile dupa incetarea contractului de munca. 

"Cazarea poate fi in baraci, iar paturile pot fi supraetajate. Contractorul de forta de munca poate deduce o suma lunara de maximum 500 NIS din salariul muncitorului strain pentru cazare si cheltuielile aferente. Aceasta suma variaza in functie de zona geografica din Israel in care se afla lucratorul si este actualizata anual", arata ANOFM. 

Contractorul trebuie sa incheie lucratorului pe care il angajeaza asigurare medicala privata pe durata angajarii. In plus, trebuie sa ii inmaneze angajatului un rezumat al politei de asigurare, intr-o limba pe care acesta o intelege, si poate deduce o suma ce nu trebuie sa depaseasca 125 NIS din salariul lucratorului, pentru a acoperi o parte din costul cu asigurarea medicala. 

Cei care doresc sa munceasca in Israel vor trebui sa plateasca taxa pentru examenul medical, taxa pentru emiterea cazierului, cheltuielile pentru deplasarea locala in Romania si biletele de avion pentru transportul international. 

ANOFM precizeaza ca angajarea se face in baza Protocolului privind recrutarea muncitorilor romani pentru lucrari temporare in domeniul constructiilor in Statul Israel, incheiat la 24 iunie 2014 intre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice din Romania si Ministerul Afacerilor Interne din Israel, aprobat prin HG nr. 958/2014 si publicat in M.O. nr. 807/2014.  Protocolul este pus in aplicare de ANOFM din Romania si Autoritatea pentru Populatie, Emigrare si Frontiera din Israel.

Citeste si:

Intalnire cu scantei intre Merkel si Cameron pe tema liberei circulatii. Ce drepturi vrea Londra sa fie ingradite in UE