Danemarca

35 de lucratori in agricultura- culegatori de capsuni. Se ofera contracte determinate, de sase - sapte saptamani. 

Angajatorul danez precizeaza in anuntul de angajare ca munca pentru care se face recrutarea de personal se va desfasura la o ferma ecologica, in aer liber. 

"Culesul capsunilor incepe devreme, la 4.00 - 5.00 dimineata. Sezonul de recoltare a capsunilor incepe aproximativ la inceputul lui iunie si se termina in jurul datei de 15 august", precizeaza angajatorul. 

Candidatii trebuie sa aiba cel putin 18 ani si sa fie pregatiti pentru o munca fizica grea, fiind preferati lucratorii cu experienta in acest domeniu.  De asemenea, ei trebuie sa fie motivati si flexibili in privinta programului si trebuie sa vorbeasca limba engleza la nivel mediu. 

"Plata muncii este in functie de cantitatea recoltata (la kilogram). Se plateste echivalentul in coroane daneze a aprox. 1 euro brut/kg. Mai multe informatii despre plata muncii gasiti pe website-ul www.duborgjordbaer.dk", se mai arata in anuntul de angajre.  Angajatorul poate oferi si cazare (cu spatii pentru prepararea mancarii, internet wireless, dusuri, TV, masini de spalat) contra unei taxe de opt euro pe zi. 

Programul de lucru este de sase zile/saptamana (in medie 25 - 30 ore/saptamana). 

Candidatii trebuie sa trimita CV model Europass, in limba engleza, cu poza inclusa, pe adresa de email: info@duborgjordbaer.dk. 

Irlanda

Personal medical. Sunt disponibile 10 posturi de medic psihiatru, unul de oftalmolog si 14 de asistente medicale.  Pentru cele 10 posturi de psihiatri, angajatorul precizeaza ca se lucreaza in spitale din Marea Britanie si Irlanda, 39 ore pe saptamana, in schimburi de cate 12 ore, iar la nevoie se fac ore suplimentare. 

Cei interesati trebuie sa aiba minimum un an de experienta pentru a putea candida, trebuie sa fie inregistrati ca doctor in Romania si sa vorbeasca fluent limba engleza. 

Salariul oferit este de 4.000 euro brut/luna. 

De asemenea, cheltuielile cu transportul sunt asigurate initial de catre angajator si vor fi returnate in termen de sase luni de catre angajat. 

Contractul oferit este permanent, iar cei interesati pot aplica pana in 1 iunie. 

Pentru postul de medic oftalmolog sunt prevazute acelasi program de lucru si acelasi nivel de remuneratie, dar experienta ceruta este de cel putin trei ani in spital.  Contractul este permanent si prevede 32 de zile de concediu de odihna si 18 zile concediu de studiu. 

In Dublin se mai cauta 14 asistente medicale in urmatoarele domenii: bolile aparatului digestiv, endoscopie, activitate postoperatorie chirurgicala.  Experienta de cel putin un an constituie avantaj. Asistentele vor avea un program de 39 ore pe saptamana si vor lucra in schimburi de 12 ore si suplimentar cand va fi nevoie.  Candidatele trebuie sa fie inregistrate ca asistente in Romania, iar apoi sa se inregistreze in Nursing Midwifery Council din Marea Britanie. Si ele trebuie sa vorbeasca fluent limba engleza.  Contractul este pe perioada nedeterminata, iar salariul oferit este de 2008 euro brut/luna. 

Germania

In Stuttgart sunt vacante 10 posturi de educatoare in cadrul Asociatei Internationale pentru Tineret. 

"Reprezentantii Asociatiei vor veni la inceputul lunii martie in Romania pentru selectia candidatelor. Rezultatele acesteia vor fi comunicate in aceeasi zi si se vor semna contracte de munca cu plecare in Germania cu luna iunie 2014", se arata in anuntul de angajare. 

Aplicatiile candidatelor trebuie sa contina o copie a diplomei de bacalaureat (pentru absolventele Liceului pedagogic), o copie a diplomei de licenta si a modulului pedagogic sau dovada desfasurarii activitatii intr-o gradinita, precum si o copie a certificatului de limba germana nivel C1. 

"Diploma obtinuta in Romania trebuie sa fie recunoscuta de catre autoritati (recunoasterea diplomelor se poate face inainte de venirea in Germania si intra in atributia reprezentantului angajatorului german). (...) Candidatele care au deja calificarea recunoscuta si vorbesc foarte bine limba germana vor fi angajate direct ca educatoare, cu un salariu de 2.300 euro brut/luna (aprox. 1.600 euro net/luna).Cele care au studiat germanistica si au lucrat deja in gradinite sau au pedagogie speciala si vorbesc limba germana la nivelul C1, dar care nu vor primi direct o recunoastere a calificarii, vor fi incadrate ca ajutor in gradinite si vor primi un salariu de 1.800 de euro brut/luna (1.300 euro net/luna)", precizeaza angajatorul. 

Toate candidatele, indiferent daca au sau nu au calificarea recunoscuta, vor urma, in primul an, un curs de adaptare la modelul educational din Germania. In primul an toate persoanele selectate vor locui in aceeasi cladire sau in vecinatate, urmand ca, dupa aceasta perioada, fiecare persoana sa primeasca sprijin pentru gasirea unei locuinte de inchiriat, in functie de locul de munca.  Cheltuielile de transport, atat in Romania pentru interviuri, cat si transportul catre Germania sunt suportate de catre Asociatia Internationala pentru Tineret.  Posibilitatea obtinerii unui contract de munca pe perioada nedeterminata se ofera dupa primul an. 

Persoanele interesate pot aplica pana la sfarsitul lunii februarie, trimitand CV-ul model Europass in limba germana (Lebenslauf), cu fotografie, insotit de copiile diplomelor specificate, pe adresele de e-mail simo@vij-stuttgart.de si eures@buc.anofm.ro">buc_eures@buc.anofm.ro", se mai arata in anunt.  Doar persoanele preselectate in urma transmiterii aplicatiilor vor fi contactate si invitate la interviu.