Doi din trei straini ar lua in considerare sa lucreze in alt stat, in schimb britanicii sunt mai putini aventurosi, in randul lor, America, Canada, Germania, Australia si Franta fiind in top.

Marea Britanie este destinatia preferata pentru cei din Portugalia, Israel, Barbados, Romania si Jamaica, scrie Daily Mail.

Incercarea de a scapa de instabilitatea politica sau de saracie reprezinta principalii factori ce-i fac pe cei mai multi din sa migreze, in timp ce persoanele care traiesc in tari dezvoltate vor sa plece pentru a castiga mai multa experienta.

La nivel global, cei care cauta un job spun ca recunoasterea muncii lor este principala prioritate, in timp ce britancii cauta relatii bune cu colegii si o balanta echilibrata job-familie.

Trei sferturi dintre cei care lucreaza in inginerie si IT s-ar muta in strainatate, comparativ cu jumatate dintre cei care profeseaza in asistenta sociala si medicina.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 200.000 de persoane din 189 de tari, si a fost condus de The Boston Consulting Group (BCG), totaljobs.com si The Network.

Mike Booker, totaljobs.com: "Acest raport cimenteaza reputatia Londrei de adevarata metropola. Nu doar ca ofera o paleta larga de joburi in diverse domenii, dar se mandreste si cu atractii culturarele de top, asa ca nu e nicio surpriza ca toti vor sa vina si sa locuiasca aici"

Rainer Strack, BCG: '"raim intr-o lume in care barierele geografice legate de locurile de munca au inceput sa cada. Iar asta inseamna uriase oportunitati pentru individ, dar si pentru companii".