Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb, a declarat ca 287.000 de romani traiesc si muncesc in Germania, contribuind astfel la economia acestei tari.

In acest context, ministrul federal al Muncii si Afacerilor Sociale din Germania, Andrea Nahles, a precizat ca cetatenii romani sunt foarte bine integrati in tara sa.

"Am observat ca in Germania exista un numar de muncitori din Romania care sunt foarte bine integrati pe piata muncii de acolo si in societatea germana. Doresc sa reconfirm acest aspect. Sigur ca exista in Germania o serie intreaga de probleme demografice, fapt pentru care ne bucuram de prezenta fortei de munca din Romania, care ne ajuta activ sa stabilizam piata fortei de munca", a spus demnitarul german.

In opinia ministrului german al Muncii, libera circulatie a fortei de munca este benefica pentru intreaga Europa, iar problemele care apar din aceasta cauza sunt izolate.

"Cred ca este bine ca lucrurile stau astfel. Cred ca libera circulatie a fortei de munca in Europa este exact ce ne-am dorit. Daca exista, totusi, probleme in orase singulare, cred ca totusi linia generala este ca ne bucuram de prezenta acestei forte de munca bine integrata si calificata", a declarat Andrea Nahles.

Citeste si: Cel mai performant centru de diagnostic in care pot fi descoperite cancerele de sange