O figura angelica, cu un nume predestinat, ascunde in cazul nostru unul dintre cei mai buni specialisti ai Planetei in galaxii indepartate. Aurora cauta prin univers restul de 96% de materie pe care nu o vedem cu ochiul liber.

"Pentru aceste momente de wow. Acel moment cand te uiti la acel obiect si stii ca esti primul care o vede", spune Aurora Simionescu, cercetator Stanford/NASA

Aurora a ales strainatatea acum zece ani. Dupa un stagiu in Germania, a ajuns repede la NASA unde masoara galaxiile si cauta materia intunecata. Dar nici aici nu va ramane mult pentru ca este ceruta de japonezi care vor sa lanseze un satelit de observare.

"Agentia spatialadin Japonia  vrea cercetatori straini si mi-a oferit un salariu dublu fata de cat castig la NASA", a marturisit Aurora Simionescu.

In timp ce Aurora masoara galaxiile cu raze X, Adrian cauta particula lui Dumnezeu la Geneva.

"Stim ca exista o noua particula elementara despre care nu stiam acum 6 luni, insa nu suntem siguri ca este aceasta particula Higgs", a declarat Adrian Buzatu, cercetator Universitatea Glasgow

Si Adrian este un fost olimpic. Tanarul si-a gasit succesul profesional in straintate. Acum vrea sa le ofere cate ceva  romanilor preocupati de inovatie.

"Aceasta munca daca este perseverata poti ajunge sa participi la aceste experimente la limita stiintei", a mai spus Adrian Buzatu.

Adrian si Aurora sunt doi dintre mentorii ''Tech School'' si ii indruma pe cei 500 de tineri care au depus proiecte din domeniul roboticii si astronomiei.