Ryder considera ca liderii politici nu fac destul pentru a rezolva aceasta problema complexa.

"Daca nu ii aduci pe acesti tineri in campul muncii ai de-a face cu o bomba cu ceas din punct de vedere demografic. Somajul in randul tinerilor este dublu sau triplu fata de nivelurile normale si trebuie sa gasim rapid locuri de munca, din foarte multe motive", a declarat oficialul pentru CNBC, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca spera ca problema somajului sa nu fie eclipsata la summit-ul G20 de dezbaterile privind situatia din Siria, care vor domina agenda reuniunii din acest an a liderilor celor mai mari economii ale lumii.

"Trebuie sa stam cu ochii pe problema locurilor de munca. Trebuie sa avem in vedere ca liderii prezenti aici reprezinta tari cu un total de 93 de milioane de someri, cifra care creste in pofida opiniei ca iesim din criza", a continuat Ryder.

Rata somajului a stagnat in luna iulie in UE la 11%, respetiv 12,1% in zona euro, insa numarul somerilor din Europa este cu 1 milion mai mare fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, la 26,6 milioane, potrivit celor mai recente date, prezentate de Eurostat.

Din cei 26,6 milioane de someri din Uniune, 19,231 milioane sunt in zona euro.

Somajul in randul tinerilor a fost de 23,4% in UE in luna iulie, respectiv 24% in zona euro, cu cele mai reduse rate in Germania (7,7%) si Austria (9,2%), fata de 62,9% in Grecia, 56,1% in Spania si 55,4% in Croatia.

In randul statelor membre, cele mai scazute rate ale somajului ajustate sezonier au fost inregistrate in Austria (4,8%), Germania (5,3%) si Luxemburg (5,7%), iar cele mai ridicate in Grecia (27,6%) si Spania (26,3%).