Lucratorii romani si bulgari vor putea munci liber in Marea Birtanie de la 1 ianuarie 2014, iar David Cameron insista ca nu poate face nimic in acord cu legislatia europeana pentru a evita ridicarea restrictiilor temporare de munca. 

Petitia ii cere premierului sa aiba curajul sa infrunte Bruxelles-ul si sa protejeze lucratorii britanici, mentinand restrictiile actuale.

"Sustin 100% campania Daily Express. Este ceva ce am cerut si eu in Camera Comunelor. Sa spunem UE ca Marea Britanie nu va primi romani si bulgari ar ajuta la renegocierea statului nostru de membru al UE", a declarat parlamentarul conservator Philip Hollobone. 

"Este imperativ sa incepem sa tragem la raspundere Guvernul si sa incetam sa mai folosim scuza ca nu se poate face nimic in legatura cu deschiderea granitelor pentru bulgari si ramani", a declarat liderul UKIP, Nigel Farage. 

"Mi-ar placea sa il vad pe David Cameron luandu-si inima in dinti si infruntand UE. Avem o crestere a somajului in randul tinerilor, aglomerare scolilor si spitalelor. Pur si simplu nu ne permitem sa avem sute de persoane care vin in Marea Britanie in ianuarie in timp ce noi incercam sa redresam economia noastra fragila", a adaugat el. 

David Cameron a promis sa renegocieze statutul de membru UE al Marii Britanii si sa organizeze un referendum.