Victor Ponta a raspuns astfel intrebat de jurnalisti, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul spaniol Mariano Rajoy, daca exista vreo sansa ca restrictiile pe piata muncii sa fie ridicate pentru lucratorii romani pana la 1 ianuarie 2014, cand expira oricum perioada de valabilitate a acestor restrictii, avand in vedere ca masura poate fi aplicataa printr-o decizie a guvernului spaniol, relateaza Mediafax.

"Cred ca nu este atat de important acest moment de 1 ianuarie, pentru ca in conformitate cu toate studiile independente pe care le-am facut, nu mai exista in acest moment un numar semnificativ de cetateni romani care vor sa mearga sa munceasca in strainatate, nu va exista o crestere semnificativa nici in Marea Britanie, nici in Spania, nici in alte parti", a spus prim-ministrul.

Oficialul a apreciat faptul ca Spania s-a dovedit o tara primitoare cu romanii chiar si in momente economice dificile, fara sa existe probleme de discriminare si rasism. "Imi doresc ca romanii care traiesc aici sa faca numai lucruri bune, iar pe cei care fac lucruri rele impreuna sa-i sanctionam", a adaugat Ponta.

Premierul Victor Ponta se afla la Madrid in vizita de lucru, pentru intalniri cu omologul sau spaniol, Mariano Rajoy, cu Regele Juan Carlos I al Spaniei si cu Ignacio Gonzalez Gonzalez, presedintele Comunitatii Madrid, unde se afla cea mai mare comunitate de romani din Spania.