Boris Johnson nu si-a ascuns niciodata viziunea politica pozitiva cu privire la valul de imigranti legali. Cu toate acestea, restul partidelor din tara nu ii impartasesc parerea.

Numai in ultimele luni, acesta a avut cateva probleme cu guvernul, cu care nu reusea sa se puna de acord asupra restrictiilor de acordare a vizei pentru straini, aplaudand in schimb recenta decizie a lui ministrul de Finante George Osborne, de a facilita accesul chinezilor in Regat. Johnson vrea sa extinda aceste facilitati si pentru restul strainilor, ca sa se asigure ca acestia vor continua sa viziteze tara.

In cadrul unei conferinte de presa, primarul a atras insa atentia ca Marea Britanie trebuie sa isi continue masurile drastice impotriva imigrarii ilegale.

Sunt probabil singurul politician care este dispus sa ia atitudine si sa sustina ca este pro-imigrare. Cred ca oamenii talentati au ceva de oferit societatii si comunitatii si ar trebui sa li se acorde prezumtia de nevinovatie”, a adaugat Johnson.

Aceste declaratii i-ar putea diminua sansele primarului sa preia vreodata sefia Partidului Conservator, care s-a aratat mereu impotriva fenomenului imigrarii.