Inscrierea in concurs pentru joburile in finante, contabilitate si economie se poate face in perioada 6 decembrie 2012 - 15 ianuarie 2013 pe site-ul oficial EPSO www.eu-careers.eu, iar pentru cea de-a doua competitie, inscrierile se se fac in perioada 20 decembrie 2012 – 22 ianuarie 2013, pe acelasi site.

Salariul de baza pentru un functionar european permanent este de 3.300 de euro, la care se adauga numeroase alte beneficii precum: alocatii pentru familie, alocatie pentru casa, alocatie pentru copil aflat in intretinere, alocatie pentru gradinita sau pentru educatie.

Alte alocatii de care functionarii europeni beneficiaza, odata cu angajarea intr-una dintre institutiile UE, sunt cele de expatriere (16% din salariul de baza) sau alocatia de rezidenta in strainatate (4% din salariul de baza).

Cum arata candidatul ideal pentru un post la Comisia Europeana

Pentru ocuparea acestor posturi, sistemul de recrutare si selectie este bazat pe competente, cele mai importante dintre ele fiind capacitatea de a analiza si solutiona probleme, abilitatile de comunicare, capacitatea de a obtine calitate si rezultate, capacitatea de a prioritiza si organiza sau flexibilitatea.

In urma unui studiu, realizat prin intervievarea a 25 de directori din cadrul Comisie Europene, a reiesit ca cei care candideaza pentru un post la UE trebuie sa fie competenti, sa aiba aptitudini manageriale, sa aiba viziune si gandire strategica, sa fie motivati, autentici, de incredere si rezitenti la stres.

Pentru ca in ultimii ani cultura organizationala a Comisiei Europene a inregistrat o transformare si directia sa se indreapta spre o cultura antreprenoriala, consider foarte utila aceasta cercetare, deoarece am identificat acest profil de middle manager care se cauta prin procesul de selectie si recrutare al EPSO. Este pentru prima oara cand se realizeaza o astfel de cercetare si se obtin astfel de informatii”, spune Mihaela Stroe, trainer Euroconcurs.ro si realizator al cercetarii.