Conform datelor centralizate, în Spania sunt disponibile 238 de posturi pentru analişti relaţii clienţi, faianţari/pavatori şi muncitori în agricultură.

În ceea ce privește salariile, firma care angajează analiști oferă 17.000 euro brut/an, muncitorii în agricultură vor primi 42,02 euro brut/zi, pentru recoltat zmeură, mure, afine și căpsuni (orele suplimentare se platesc cu 8,32 euro), iar faianțarii primesc un salariu de 1.500 – 2.000 euro/luna.

Germania oferă 149 de locuri de muncă pentru: bucătar, cameristă/roomboy, conductor tren marfar, electrician, instalator conducte de apă şi gaz, instalator instalaţii sanitare, de încălzire şi gaz, lăcătuş, manipulant de mărfuri, mecanic de proces, mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, montator parchet, personal în domeniul gastronomiei de sistem, operator stivuitor, îngrijitor persoane vârstnice în azil, mecanic de proces, pictor, operator excavator, sudor MAG, tâmplar şi zidar.

Salatiul oferit pentru bunătari este de minimum 10 euro brut/ora, instalatorii vor primi între 2.300 și 2.500 euro net/luna, in functie de experiența profesională, iar montatorii de parchet vor fi plătiți cu 2.000 – 2.500 euro net/luna, in functie de experienta profesională, de orele lucrate si de clasa de impozitare.

Totodată, salariul pentru electricieni în Germania este de 2.300 – 2.500 euro net/luna, iar îngrijitorii primesc 2.000 – 2.300 euro brut/luna (1.500-1.800 euro net/luna), in functie de orele lucrate și de clasa de impozitare.
Mai multe detalii despre condițiile de angajare în Germania găsiți aici.

Nu în ultimul rând, în Olanda sunt disponibile pentru români 16 locuri de muncă în meseria de tractorist şi lucrător în seră de flori.

Atât tractoriștii, cât și lucrătorii în sere cu vârsta mai mare de 21 ani vor fi plătiți cu 10,05 euro brut/ora. Salariul se plateste săptămânal, în fiecare zi de joi.

Mai multe detalii despre condițiile de angajare găsiți aici.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro/eures sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma, precizează ANOFM.