BBC Capital a preluat rezultatele sondajului si le-a comparat cu informatii din alte sondaje privind satisfactia angajatilor la locul de munca, scrie Mediafax.

Columbia si India conduc clasamentul tarilor in functie de numarul de sarbatori declarate zile libere, acestia avand 18 zile libere oferite de stat in fiecare tara.

Columbia e urmata de Libia, Coreea de Sud si Thailanda (16 zile). Mexic se afla la coada clasamentului, angajatii avand 7 zile libere de la stat, apropiati fiind si cei din Regatul Unit si Olanda, cu cate opt zile libere pe an.

Romania nu a fost inclusa in rezultatele finale ale acestui sondaj, dar, potrivit unui studiu Worldwide Benefit and Employment din 2013, se afla printre tarile europene cu cele mai putine sarbatori declarate zile libere prin lege, 9, in timp ce angajatii spanioli si greci au printre cele mai multe zile libere din Europa, 14, respectiv, 12.

Cateva dintre tarile cu cele mai putine zile libere pe an sunt in Europa de Vest, in timp ce o parte importanta din statele cu cele mai multe sarbatori declarate zile libere sunt in regiunea asiatico-pacifica, precum: India (18), Thailanda, Coreea de Sud (16), Japonia (15), Indonezia, Malaezia si Filipine (14).

In acelasi timp, niciuna dintre primele 20 de tari din top nu se afla in America de Nord. Angajatii din Statele Unite au 10 sarbatori declarate zile libere de stat.