Florian Betivu, in varsta de 33 de ani, astepta pentru un interviu la o firma cand a vazut un barbat ce parea suspect, care a sustras un iPhone si a plecat. Tamplarul l-a urmarit si, dupa un schimb de replici, hotul a returnat telefonul, dupa care a fugit din nou.

Romanul a returnat telefonul patronilor firmei Una Design, Michele Pemberton si Dustin Wise, din Cheltenham si, pentru actele sale, a fost rasplatit cu un loc de munca.

"Am vazut un tip suspect venind in showroom. Era ceva in felul in care se uita in jur. Apoi l-am vazut punand telefonul in buzunar si plecand. I-am spus: «Vreau telefonul din buzunarul tau». El pretindea ca nu stie despre ce vorbesc. «Vreau telefonul, apoi te voi lasa in pace». El a inceput sa alerge. L-am prins la coltul cu Cheltenham Ladies' College. El a spus: «Te voi lovi». Eu i-am raspuns «Haide, loveste-ma»", a povestit romanul.

"Era mai mare decat mine, dar eu sunt un alergator mai bun. El a fugit iar si l-am urmarit pana la strada St George. Atunci mi-a dat telefonul. Nu sunt genul de persoana care sa stea deoparte si sa ii lase sa fure. Nu este corect", a declarat el.

Incantati de curajul lui, sefii companiei i-au oferit romanului un post de instalator.