Prezent la o dezbatere privind ordonanta prin care se persoanele care castiga venituri din drepturi de autor si PFA sunt obligate sa plateasca contributii sociale, Doros a precizat ca, de la anul, va exista o singura baza de date pentru declaratiile privind contributiile sociale, impozitele si taxele si un cont unic in care sa se faca platile.

In acest context, reprezentantii mediului de afaceri din Romania prezenti la dezbatere au sugerat sa se abroge OUG 58, avand in vedere ca in cateva luni va exista sistemul fiscal integrat de impozite, taxe si contributii, care va permite depunerea unei singure declaratii si efectuarea unei singure plati pentru toate contributiile, putand astfel elimina haosul creat de aplicarea ordonantei.

De altfel, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, declara, ieri, ca ordonanta va fi modificata saptamana viitoare, urmand ca angajatorii sa plateasca contributiile, in locul angajatilor, potrivit Mediafax.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, promitea, pe de alta parte, ca pana la sfarsitul lunii septembrie, va fi pus la punct sistemul prin care plata contributiilor se va putea face online.