"Nu am avut si nu avem o discutie in acest moment despre majorarea cotei unice. Nici despre micsorare. Scenarii sunt in discutie, dar, repet, in acest moment, cota unica este de 16%", a declarat premierul Boc, citat de Mediafax.

Declaratia premierului vine dupa ce, saptamana trecuta, ministrul Finantelor, SebastianVladescu, spunea, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar, ca Romania trebuie sa se intoarca, din 2011, la o impozitare progresiva.

Emil Boc, vizibil deranjat de declaratiile lui Vladescu, le-a interzis membrilor Cabinetului sa mai vorbeasca despre masuri care nu s-au discutat la Palatul Victoria. Premierul a amintit, totodata, ca Guvernul va pastra cota unica de 16%, dar ca va elimina, din toamna, impozitul minim.

De altfel, seful Finantelor nu a fost singurul membru al Guvernului care a vorbit despre modificarea cotei unice. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, spunea, de asemenea, ca se discuta, la nivelul coalitiei, reducerea cotei de impozitare la 10%. Premierul a avut si atunci o interventie, sfatuindu-l pe Videanu "sa lase scenarita".

Si in legatura cu majorarea TVA, reprezentantii Guvernului au spus, pana cu o saptamana inainte de cresterea taxei, ca nu este luata in calcul o asemenea masura. Ulterior, premierul a justificat majorarea TVA prin respingerea de catre Curtea Constitutionala a reducerii pensiilor cu 15%.