Asa ca au stabilit: punctul de pensie va fi de cel putin 45% din salariul mediu brut, barbatii se vor pensiona la 64 de ani, femeile la 60, iar militarii vor avea in continuare pensii speciale. Deciziile l-au suparat pe ministrul muncii, Ioan Botis , care a parasit sedinta in semn de protest.

El a declarat ca nu este de acord cu acest amendament, asa ca a decis sa paraseaca sala, deoarece, din punctul sau de vedere, membrii Comisiei nu trebuie sa discute si alte articole decat cele vizate in cererea de reexaminare transmisa Parlamentului de catre presedintele Traian Basescu.

Parlamentarii PSD si PNL au venit cu un singur gand la sedinta legii pensiilor in Comisia de Munca: sa dezbata si alte articole din lege in afara celui privind pensionarea femeilor la 63 de ani, lucru cerut de presedinte.

La un moment dat, alesii opozitiei au amenintat ca parasesc sala daca nu se rediscuta toata legea. Intr-un final, dorinta le-a fost indeplinita. Dar s-a suparat ministrul muncii.

Senatorii l-au ignorat, asa ca Botis s-a ridicat, i-a salutat pe toti si a plecat. Ramasi singuri, parlamentarii au votat. In aceasta forma, legea urmeaza sa fie dezbatuta si de plenul Senatului, dupa care va merge la Camera Deputatilor.