"In prezent sunt efectuate simulari de reducere a CAS cu 1-3 puncte procentuale la angajator, astfel incat sa fie stabilit exact efortul bugetar aferent. O astfel de diminuare este gandita pentru partea a doua a acestui an", au aratat sursele.

La sfarsitul anului trecut, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, afirma ca reducerea contributiilor sociale va fi luata in calcul la jumatatea anului 2011, pentru a diminua costul cu forta de munca, mai ridicat decat in alte state, in conditiile in care tarile vecine au inceput sa scada impozitele.

In urma cu doua saptamani, premierul Emil Boc a declarat ca nivelul contributiilor de asigurari sociale va fi redus "cu siguranta" in a doua parte a acestui an, urmand doar sa fie calculat si procentul diminuarii.

In prezent, angajatorii platesc, dupa caz, contributii de asigurari sociale de 20,8% pentru conditii normale de munca, de 25,8% pentru conditii deosebite de munca si de 30,8% pentru conditii speciale de munca.

La acestea se adauga contributia de 5,2% pentru asigurarile de sanatate, de 0,5% la bugetul asigurarilor pentru somaj si de 0,25% la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale.

Citeste si:

Platesti amenda daca muncesti la negru, iar patronii risca puscaria! Vezi cum se modifica legislatia!
Guvernul a promis patronatelor reducerea fiscalitatii pe piata muncii, in a doua parte a anului viitor
Isarescu: Avem contributii enorme, care descurajeaza munca!